Kortemarks muziekfestival Dreambeats maakt zich op voor jubileumeditie

Foto Facebook Dreambeats
Redactie KW

Op zaterdag 30 juni gaat de vijfde editie van Dreambeats van start aan het Kortemarkse wachtbekken. Maar liefst 5.000 festivalgangers kunnen zich die dag uitleven op dance, retro, techno en house, gebracht door de grootste namen op maar liefst vier podia.

“We zijn vorige week vrijdag begonnen met de opbouw”, aldus organisator Pieter Vanoverschelde. “We bouwen al onze podia zelf en voor onze vijfde editie zijn dat er maar liefst vier. Onze mainstage wordt extra groot: 42 meter breed en maar liefst 18 meter hoog. Het is de bedoeling dat we onze muziekgenres nog meer kunnen opsplitsen. Op de mainstage gaan we door tot vier uur ‘s nachts. Daarnaast is er nog een retropodium, een technostage en een cocktailclub met R&B en House. Er zijn slechts 5.000 tickets en de verkoop loopt als een trein. Wie dus nog een kaartje wil, zal zich moeten haasten.”

Steun bij het opruimen

“Het worden twee lastige weken, maar gelukkig heb ik een team waarop ik altijd kan rekenen: Gil Stuyck, Willem Deseure, Robin Vansevenant, Nicolas Dedecker, Gert-Jan Andries, Sandy Declerck, Hanne Rondelez, Freekje Verslyppe, Marlies Bouden, Isabel Delaey en Mieke Vercooren. De dag zelf maken we natuurlijk niet veel mee van het festival. We moeten echt overal aanwezig zijn en overal waar nodig een handje toesteken. Vorig jaar was er niemand van de organisatie die ook maar één glimp opving van het vuurwerk, dus je kan nagaan hoe druk het is. Opzetten is één iets, maar na het festival moet er ook afgebroken en opgeruimd worden. Gelukkig krijgen we dan hulp van mensen uit Tordale en Sint-Idesbald.”

“We zijn content dat we met ons festival terug konden neerstrijken waar we begonnen zijn: aan het wachtbekken in de Krekemeersen. Dat is centraal gelegen, net naast het station. De ingang is in de Lichterveldestraat en na een kort wandelingetje kom je op ons festivalterrein. In de omgeving is voldoende parking en we leggen alle aanwezigen in de watten. Naast een reeks top-dj’s is er meer dan voldoende keuze uit eten en drank. Er zijn lockers en je kan geld afhalen op het terrein zelf. Ook onze vips gunnen we waar voor hun geld. Zo hebben ze vanaf de vipstage een excellent zicht op het hoofdpodium.”

Kiss-cam

“Deze editie haalden we echt het allerbeste uit de Belgische club-scène naar Kortemark. We willen streven naar de beste editie ooit. De afsluiter wordt alvast een knaller van formaat: een vuurwerk om u tegen te zeggen, mét aangepaste lasershow. We mogen ook de kiss-cam niet vergeten. Zoiets zie je vaak tijdens sportwedstrijden in Amerika. Wie in beeld komt met zijn partner, moet kussen.” “Ja, want de schone mokken zullen zeker van de partij zijn”, besluit zijn collega Gil Stuyk.

(Jeffrey Dael)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier