‘Koppen’ neemt vanavond kijkje achter de schermen bij Hotel Roodhof in Oostkamp

© © VRT
Redactie KW

De klanten van Hotel Roodhof in Oostkamp merken er niets van, maar allemaal hebben de werknemers een moeilijke achtergrond.

Op het eerste gezicht is Roodhof een gewoon hotel dat goed draait, te midden van de koeien, in Oostkamp. De toeristen die er komen, bezoeken Brugge of komen op seminarie. Op bookingsites krijgt het hotel goede commentaren.

35 mensen in dienst

Hotel Roodhof heeft 35 mensen in dienst: hulpkoks, zaalmedewerkers, kamermeisjes en baliemedewerkers. De klant merkt er niets van, maar allemaal hebben de werknemers een moeilijke achtergrond. Hotel Roodhof is pionier in het combineren van een sociale en een beschutte werkplaats. Een uniek project dus, waar de medewerkers hun zelfvertrouwen herwinnen omdat ze deel uitmaken van een succesverhaal.

Een nieuwe kans

Twee werknemers vertellen vanavond aan ‘Koppen’ hun levensverhaal. Monique (52) werkt al elf jaar in de keuken en heeft gruwelijke dingen meegemaakt: “Ik ben in mijn leven behandeld geweest als een beest. Hier ben ik stilaan weer open gebloeid,” verklapt ze. En Thierry (31) werkt al twee jaar als kelner in het restaurant. “Ik heb tijdens mijn leven mensen belogen en bedrogen maar ik wil aan de mensen tonen dat ik veranderd ben.” Hotel Roodhof heeft hen een nieuwe kans.

(FJA)

Koppen, vanavond om 20.40 uur op Eén