Kooigem wordt een weekje Bevergem

Redactie KW

Kooigem is gastheer voor de nieuwe televisiereeks Bevergem, die eind 2015 zal uitgezonden worden op Canvas. De Kooigemnaren en het stadsbestuur krijgen maandag en dinsdag de kans om de set te bezoeken.

Bart Vanneste, alias Freddy De Vadder, Wannes Cappelle, Dries Heyneman en Gilles Coulier, allemaal geboren West-Vlamingen, schreven het scenario. De reeks wordt ook in het West-Vlaams gespeeld.

De opnames van Bevergem vinden voornamelijk plaats in de gemeente Zwevegem en in Kooigem, en vinden gedurende de hele week plaats naast de kerk in Kooigem, waar de volksfeesten gewoonlijk plaats vinden. Het dorpsplein van Kooigem zal het dorpsplein van Bevergem zijn. “We kozen voor Kooigem, omdat het iets pittoresks heeft. Het is klein genoeg en het pleintje waar we opnames doen, ligt vlak naast de kerk”, aldus producent Gilles De Schryver. In de serie is Kooigem vooral het decor van de jaarlijkse ‘Zeugefeesten’. Op de set draait er gedurende verschillende dagen dan ook een varken op het spit.

Er is een hoofdcast van 10 acteurs, en zeker tussen de 1.000 en 2.000 figuranten, waaronder verschillende streekgenoten. Enkele ervan poseerden voor een foto met Bart Vanneste (alias Freddy De Vadder).

(EDB)