Koninklijke Stadsfanfaren Izegem primus op provinciaal muziekfestival

Redactie KW

In het Concertgebouw in Brugge vond zondagnamiddag de finale van het provinciaal muziekfestival 2013-2015 plaats.

Het koninklijk Bevers Harmonieorkest uit Beveren-Leie, de Koninklijke Stadsfanfaren uit Izegem en de koninklijke harmonie Ypriana uit Ieper gaven voor een deskundige jury het beste van zichzelf en streden voor de eerste plaats. Winnaar werd de Koninklijke Stadsfanfaren uit Izegem onder de leiding van dirigent Hans Demeurisse. Tweede werd het Bevers Harmonieorkest en derde de harmonie Ypriana.

Cultureel ambassadeur

De provinciale tornooien zoals we ze vroeger kenden, werden enkele jaren geleden in een nieuw kleedje gestoken. Men spreekt nu ook niet meer van een tornooi, maar van een festival. Tijdens de eerste selectiewedstrijden in 2014 traden 24 geselecteerde West-Vlaamse ensembles aan.

Uit deze concertnamiddagen werd een selectie van vijftien korpsen gemaakt. Deze vijftien krijgen drie jaar lang een provinciale subsidiëring.

De drie laureaten streden deze namiddag nu voor de eerste plaats en toch ook wel voor de eer. De winnaar mag zich cultureel ambassadeur van West-Vlaanderen noemen en krijgt een subsidie waarmee het korps een bepaald project mag en kan financieren.

Net als de vorige editie kwam ook dit keer weer de koninklijke Stadsfanfaren uit Izegem als winnaar uit de bus. Wedden dat er daar in Izegem vanavond nog een serieus feestje zal gebouwd worden ?

(MVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier