Koninklijke fotoclub Westhoek opent tweejaarlijkse fototentoonstelling

Redactie KW

Tijdens het Pinksterweekend vindt opnieuw de tweejaarlijkse fototentoonstelling plaats in het Spaans Paviljoen in de Oostraat nabij de Grote Markt van Veurne. De 22 clubleden stellen er elk acht foto’s, uit binnen- en buitenland, tentoon.

Verschillende onderwerpen werden door de leden gefotografeerd en na een strenge selectie mooi ingekaderd en tentoongesteld voor het grote publiek. Er is ook een doorlopende diaprojectie van meer dan 200 geselecteerde foto’s. De fotoclub heeft haar degelijkheid reeds meermaals bewezen door talrijke prijzen binnen te rijven in binnen- en buitenland.

De Koninklijke fotoclub Westhoek bestaat reeds 60 jaar en is één van de stichtingsclubs van de West-Vlaamse fotografie. Om de veertien dagen, op maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur, komen de leden samen om foto’s te bespreken en geprojecteerde beelden te beoordelen naar technische inhoud. Momenteel gaan de bijeenkomsten door in het dienstencentrum De Zonnebloem, Zuidstraat 67 in Veurne. In de maanden juli en augustus wordt er niet vergaderd. De tentoonstelling, die loopt tot Pinstermaandag 18 uur, is gratis te bezichtigen.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier