Koninklijk Vanneste Genootschap op theevisite in Oostende

Zoë Heuvyncq, Quinten Heuvyncq en Oscar Mylle (v.l.n.r., vooraan) - de drie nieuwelingen bij het Koninklijk Vanneste Genootschap - voelen zich goed geruggensteund door regisseur Glenn Dugardin, Chloë Robyn, Chris Poitier, Arthur Decock, Gust Van Schuylenbergh en Kelly Couckuyt. (Foto Rio)
Redactie KW

Thee met honing of met citroen? Die vraag krijgt een antwoord op 2, 3 en 4 maart in De Grote Post. Het is de Nederlandse titel van een Franse komedie die de jonge cast van KVGO daar dan met veel bravoure opvoert.

‘Thé à la menthe ou t’es citron?’ zo heet het hilarische stuk oorspronkelijk. Meteen een van de vele woordspelingen die de auteurs het echtpaar Patrick Haudecoeur-Danielle Navarro hebben ingelast, naast een aaneenrijging van andere grappige dialogen en slapstick. “Dat is dan ook de hoofdreden om deze komedie te kiezen, want ze heeft alles wat humor te bieden heeft”, zegt regisseur Glenn Dugardin.

“Het stuk werd in 2011 bekroond met de Molièreprijs; in Frankrijk de grootste onderscheiding in de theaterwereld. Sindsdien speelt het onafgebroken in Parijs en werd het bedolven onder lovende recensies. Dat wij het aandurven om dergelijke kaskraker te brengen met een groep jonge acteurs en actrices, is een gevolg van de positieve reacties die wij kregen na de opvoeringen van ‘Een fantastisch trouwfeest’, de vorige productie waaraan een groot deel van deze jongeren aan meewerkte. Ze barsten van het talent en bezorgen KVGO een nieuw elan. Daarop wil de vereniging verder bouwen. De dag van vandaag is het niet gemakkelijk om jonge gasten in hun thuisstad aan toneel te laten doen, want de meesten gaan verder studeren en zitten elders op kot. Vandaar ook dat wij in het weekend repeteren en enthousiast als ze zijn hebben deze spelers daar geen bezwaar tegen. Het is heel fijn om met dergelijke gedreven bende samen te werken”, aldus Glenn Dugardin.

Inleven

Arthur Decock, Chris Poitier, Chloë Robyn, Gust Van Schuylenbergh, Kelly Couckuyt, Zoë Heuvyncq, Oscar Mylle en Quinten Heuvyncq vormen de cast. Laatste drie genoemden zijn nieuw bij het Koninklijk Vanneste Genootschap. “We werden snel in de groep opgenomen en het loopt beter dan verwacht”, vertelt Quinten (18) die aan de unief in Gent het eerste jaar rechten volgt.

“Ik had enig voorbehoud om ja te zeggen, toen de regisseur mij na het eindejaarsoptreden met de afdeling Woord van de academie kwam vragen of ik niet wilde meespelen. Mijn studies hebben voorrang en gezien ik ook al deel uitmaak van een basketbalploeg, vreesde ik dat de combinatie een beetje te belastend zou uitvallen. Maar uiteindelijk liet ik me overhalen en het heeft mij nog geen minuut gespeten. Vooral het zich inleven in een rol is tof. Het is heel interessant om in een ander karakter ter stappen. Uiteraard is het samen met de anderen toegroeien naar een zo goed mogelijk eindresultaat eveneens een rijke ervaring.”

Minnaar

In ‘Thee met honing of met citroen’ kruipt Quinten in de huid van de decorbouwer van een theatergezelschap. Net als in ‘Doe het zelf, neushoorn!’ en ‘Stilte, aub!’ gaat het verhaal over de voorbereidingen, de repetities en de première van een nieuw toneelstuk. Een bedrogen echtgenoot, een minnaar in de kast en een afgeschreven diva zijn maar enkele van de andere personages die voor het voetlicht treden en al of niet gewild voor hilariteit zorgen.

De voorstellingen vinden plaats in De Grote Post op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart om 20 uur en op zondag 4 maart om 15 uur. Kaarten reserveren via het Uit-loket. (Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier