Komen Eten kleurt deze week wel érg West-Vlaams

Met uitzondering van Franco (links) komen straks enkel en alleen West-Vlamingen aan bod in Komen Eten. We zien Shari bij Patrick en Katrien. © De Beeldfabriek
Redactie KW

In de afleveringen van Komen Eten van maandag 19 tot en met donderdag 22 oktober op Vier komen drie van de vier kandidaten uit onze provincie.

De 53-jarige Katrien heeft de eer om deze week te openen. Katrien woont in Waregem, dankzij Waregem Koerse ook bekend als het walhalla van het hoofddeksel. Het is dan ook geen toeval dat Katriens grote passie het maken van hoeden is. Ze is een vrouw met twee kanten: een zachtaardige kant en een stoere kant. Die stoere kant komt vooral tot uiting op haar moto, die ze graag haar toyboy noemt, want Katrien houdt van een portie spanning.

Ze krijgt niet enkel een kick op haar brommer, maar ook van mee te doen aan Komen Eten. En Katrien kan heel wat adelbrieven voorleggen. Ze werkte vroeger bij een bekende traiteur en bediende zelfs nog Koning Filip en de grote weerman Armand Pien. In Katriens keuken loopt niet alles zoals het zou moeten lopen, maar ze blijft er rustig bij en probeert te redden wat er te redden valt.

Katrien uit Waregem
Katrien uit Waregem© De Beeldfabriek

Shari uit Loppem, een leven op de kermis

De 20-jarige Shari is de helft van een eeneiige tweeling en leeft op en voor de kermis. Ze is een fier foorwijf en baat een eigen lunapark uit. Daardoor woont ze de helft van het jaar in een woonwagen ergens onderweg. Shari’s zus Jissy lijkt als twee druppels water op haar en daar maakt Shari dankbaar gebruik van. De gasten denken even dat ze alles dubbel zien wanneer plots niet Shari maar haar zus het eten serveert.

Een keukenprinses vindt ze zichzelf zeker en vast niet, maar Shari wil wel alles op alles zetten om te scoren. Dat wil ze met gebakken sla en krokante ham als voorgerecht en zoete aardappel in de oven, couscous van bloemkool en champignons in room en zalm als hoofdgerecht.

Shari met haar zus Jissy uit Loppem
Shari met haar zus Jissy uit Loppem© De Beeldfabriek

Patrick uit Gullegem, de man van de hamburgers

Patrick (55) is een echte bourgondiër en houdt van veel en lekker eten. En hij weet wat lekker is, want hij baat samen met zijn vrouw een hamburgerkraam uit waarmee ze fuiven en markten aandoen. Patrick biedt niet zomaar de standaard hamburger aan in zijn kraam, want alles wordt met kennis van zaken verkocht en klaargemaakt. En daar heeft hij zo z’n trucjes én gereedschap voor. Patrick wil tijdens zijn Komen Eten-avontuur graag bewijzen dat hij veel meer in zijn mars heeft dan het bakken van lekker vlees en kiest als voorgerecht voor polderpatat met kreeft met mousselinesaus en handgepelde garnalen.

Patrick uit Gullegem
Patrick uit Gullegem© Vier

En dan is er tot slot ook nog Franco (65), gepensioneerd en een rasechte Italo-Belg. Hij geniet van het leven, van zijn welverdiend pensioen en de daarbij horende geneugten. Fietsen, pintje drinken en plezier maken met kameraden. Voor Franco is winnen niet het belangrijkste, maar hij is wel vast van plan om zijn uiterste best te doen. Zoals het een echte Italiaan betaamt, verwerkt ook Franco de Italiaanse driekleur in een van zijn gerechten. Zijn voorgerecht is fantasia di melanzane omringd met de Italiaanse vlag. Franco wil zijn gasten vanavond eens goed verwennen, want ze zijn alle vier ondertussen goeie vrienden geworden en worden zelfs een beetje emotioneel wanneer het afscheid nadert.

(FJA)