Komen Eten begint er alweer aan... en meteen met de helft West-Vlamingen!

28/07/16 om 21:37 - Bijgewerkt om 21:37

Vanaf maandag 1 augustus kan je genieten van de kookkunsten én social skills van onder meer America uit Deerlijk en Matthias uit Oostende.

Komen Eten begint er alweer aan... en meteen met de helft West-Vlamingen!

De Komen Eten-kijkers hoeven niet lang op hun honger te zitten, want het zestiende seizoen van de Vier-klassieker start al op 1 augustus.

Komen Eten begint er alweer aan... en meteen met de helft West-Vlamingen!

Daarbij is het onder meer uitkijken naar America. Niet geografisch dan, wel naar de vrolijke dame uit Deerlijk, met Columbiaanse roots. America (40) werd geboren in Colombia en kwam een veertiental jaar geleden naar ons land om het te verblijden met haar warmbloedige enthousiasme. Dat America zo snel Nederlands leerde, hoeft niet te verbazen want ze praat minstens voor drie. Behalve van babbelen houdt onze eerste gastvrouw deze week ook heel veel van lachen, ze denkt dat ze daarom zo weinig rimpels heeft. En haar witte tanden dankt ze naar eigen zeggen aan de grote hoeveelheden look die ze naar binnen speelt. Geen wonder dat haar Komen Eten-gasten ook een flinke portie look mogen verwachten. Verder staan er een cocktail van scampi's, bruine rijst met zwarte bonen, een tropische verrassing en een Colombiaanse dans op het menu. Fiesta!

Komen Eten begint er alweer aan... en meteen met de helft West-Vlamingen!

Een dagje later mag het gezelschap naar Oostende, op bezoek in de zelf ingerichte loft van Matthias (28). Vroeger woonde en werkte hij zes jaar lang in het buitenland, en nu gaat hij nog een keer of zeven per jaar op vakantie. Matthias is een echte gentleman: hij helpt waar hij kan en hij legt zijn gasten graag in de watten. Matthias houdt niet van boerenkost, hij voelt meer voor verfijnde en exclusievere producten. Zo kookt hij vanavond bijvoorbeeld kangoeroe, weliswaar op Vlaamse wijze, en bekokstooft hij millefeuille, coquilles en carpaccio van ananas, zij het niet noodzakelijk in die volgorde. Bij het bakken van zijn vlees komt Matthias tot de ontdekking dat zijn bakboter op is, maar gelukkig heeft hij een attente buurvrouw die hem te hulp schiet. Zijn dessert serveert Matthias buiten op zijn terras, en ondanks het mindere weer maken zijn vrolijke vrienden er een memorabel moment van.

Woensdag is het dan de beurt aan de Thaise keuken van Grietje uit Temse, donderdag wordt het eerste viertal van het nieuwe seizoen afgesloten door zanger Andy uit Arendonk, die voor de gelegenheid een nieuwe hit schreef.

(FV)

>> Komen Eten, vanaf maandag 1 augustus op Vier

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!