Koksijdse Karin Barbieux vanaf maandag te zien in ‘Komen Eten’

© Wouter Verheecke
Redactie KW

Karin Barbieux blikt terug op een “fantastische ervaring”, al had ze er nog net iets meer van verwacht.

Naast de 30-jarige fitheidscoach Frédéric uit Grobbendonk, ex-kok Philip (41) uit Brasschaat en de 56-jarige paardenliefhebster Cathy uit Poppel, maken de kijkers van het Vier-programma ‘Komen Eten’ komende week ook kennis met Karin Barbieux uit Koksijde.

Of ze veel punten van haar gasten krijgt, moet ze uiteraard geheim houden, maar zelf was Karin behoorlijk kritisch in de beoordeling van haar medekandidaten. “De sfeer bij Frédéric kon zeker beter en als ex-medewerker in een sterrenrestaurant maakte Philip wat beginnersfoutjes, wellicht door de spanning”, zegt ze. Spanning was er trouwens ook duidelijk te merken tussen haar en Cathy, de andere vrouwelijke kandidate van het gezelschap. “Wij hebben niet veel raakvlakken, maar we zijn wel allebei winnerstypes en ik zag haar dan ook als mijn grootste concurrente”, verklapt de Koksijdse alvast.

Meespelen in serie

De Koksijdse heeft de smaak helemaal te pakken en droomt al van een nieuw tv-optreden. “Ik zou wel eens willen meespelen in een serie, of misschien is een humoristisch programma met Vlamingen en Franstaligen wel een leuk idee. Ik spreek dan wel Vlaams met een Frans accent, maar ik kan het ook andersom”, lacht ze.

‘Komen Eten’: dinsdag 10 februari om 20.10 uur op VIER.

(WVH-foto WVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 6 februari.