Koen Sneyaert uit Oedelem in Komen Eten : Belgische kaviaar in ivoren lepeltjes

Redactie KW

Op maandag 23 april start op VT4 een nieuwe reeks Komen Eten. Een van de deelnemers is Koen Sneyaert uit de Nieuwstraat 2 in Oedelem. Als rasechte Bourgondiër pakt de hobbykok uit met speenvarken en serveert hij de allerbeste Belgische kaviaar in ivoren lepeltjes. De aflevering waarin Koen in de potten roert, wordt uitgezonden op woensdag 25 april.

Over het menu dat hij zijn tegenstanders in Komen Eten serveerde, wil de Oedelemse hobbykok-zakenman niet veel kwijt. “Ik weet niet of ik dat al mag verklappen”, legt Koen uit. “Laat ons zeggen dat het een ‘Bourgondische maaltijd’ was… Mijn medekandidaten waren toffe mensen. Denk ik, want het is nog afwachten wat ze achter mijn rug verteld hebben.”

Ganzen

“Ik ben een drukbezet man, maar als ik thuis ben, kook ik. Ik klop veel uren, laat in bed en vroeg weer op. Een mens heeft niets voor niets”, weet Koen Sneyaert, die twee jaar aan zijn villa werkte. “Het was een oude hoeve, waarvan we de schuur volledig hebben gerenoveerd. Als hobby naast het koken natuurlijk houd ik paarden, Shetlandpony’s, alpaca’s, edelherten en damhertjes, een paar ganzen en twee herders…”

In het Swing Café Shooters in Maldegem wordt de aflevering van komende woensdag alvast op groot scherm vertoond.

(Regi)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad