Knokse postbode bewijst Italiaanse kennis in Komen Eten

Nicolas Coomans mag bewijzen wat hij waard is in de keuken. (Foto Vier) © Nicolas Coomans mag bewijzen wat hij waard is in de keuken. (Foto Vier)
Redactie KW

Deze week staat het VIER-programma Komen Eten in het teken van culinair Italië. Vanavond is het de beurt aan Nicolas, maar is zijn kookkennis nog toevallig te noemen? En waardoor reageren zijn gasten zo geschokt?

De 32-jarige postbeambte Nicolas woont en werkt in Knokke, een van de parels aan onze Vlaamse kust. Hij ontpopte zich eerder deze week tot een culinaire allesweter, en dat schept bepaald hoge verwachtingen nu het zijn beurt is natuurlijk. Nicolas is heel graag postbode. Hij houdt van het contact met de mensen en hij drinkt met plezier een druppeltje als hij daarvoor uitgenodigd wordt. Maar met zijn deelname wil hij bewijzen dat er meer is dan het cliché van een postbode.

Nicolas kent zoveel van wijn, dat zijn Komen Eten-gasten een culinaire opleiding of achtergrond vermoeden. Ook Nicolas’ gerechten hebben allemaal ronkende namen die stuk voor stuk indruk moeten maken op zijn bezoek. Openen doet hij vanavond met gebakken ganzenlever, een gekarameliseerd appeltje en morieljes met een zalfje van butternut. Vervolgens serveert Nicolas gegrilde Canadese kreeft met basmatirijst en een blankebotersaus, om af te sluiten met een mangosoepje, kirschroom, verse munt en nog wat vruchten on top. U heeft vast ook al honger gekregen…

Al is het voor de medekandidaten even slikken als hij zijn kreeft volgens de ‘regels van de kunst’ klaarmaakt en dat is, jawel, levend.

Bij de overige drie kandidaten zit trouwens nog een West-Vlaming: Veerle (47) uit Zedelgem mag morgen de gasten overtuigen van haar kookkunsten in Komen Eten. Stress heeft ze niet, want ze werkt aan het onthaal van de spoedgevallendienst van het grote Sint-Janziekenhuis in Brugge en kan dus wel tegen een stootje.

De vier winnaars worden overigens zaterdag verwacht bij Piet Huysentruyt in Zuid-Frankrijk. In Chez Piet gaat hij hun gerechten opwaarderen tot een volwaardig culinaire lekkernij.

Komen Eten, op woensdag 23 april om 20.15 uur op Vier.