Knokke-Heist belicht surfen met tentoonstelling

vlnr Graaf Leopold Lippens, burgemeester van Knokke-Heist, Louis Talpe, Frank Vanleenhove, Angelo Demeulenaere, Nick Verhaeghe
Redactie KW

Komende zaterdag opent in het Cultuurcentrum in Knokke-Heist een tentoonstelling die volledig is opgebouwd rond surfen. Die kreeg als titel “Surfing – the cult of cool” mee. Het is de eerste tentoonstelling in België die dat thema belicht.

De tentoonstelling “Surfing – the cult of cool” beslaat de volledige bovenverdieping van het Cultuurcentrum en dompelt bezoekers onder in het verhaal van de surfcultuur. Op de expo maken bezoekers kennis met de cultuur en alles dat er aan vast hangt aan de hand van beelden, muziek en film. Bezoekers maken ook kennis met de mode, symbolen en het specifieke jargon. Er is ook heel wat te beleven. Zo kunnen bezoekers een bezoek brengen aan een “surfhouse”, een kijkje nemen in een surfbusje of zelf surfen op een simulator.

Gedurende de expositie zorgen de organisatoren voor themadagen en randevenementen. De toegang is gratis. De tentoonstelling blijft tot 28 mei in CC Scharpoord.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier