Klinkende Kroegen in Brugge als opwarmer voor Vlaanderen Zingt

Women On Top. © JVP
Redactie KW

Woensdagavond was er in de Brugse binnenstad een nieuwe editie van Klinkende Kroegen. Op drie plaatsen organiseerden vier cafés gratis concerten.

Zo coverde Cruiser een rist nummers van David Bowie op een podium voor Den Apero en De Zandloper en gaf ook The New Image er het beste van zichzelf, dook Long Tall Danny samen met zijn begeleidingsband in het bluesarchief in Comptoir des Arts en speelde Women On Top nummers van onder meer Adele, Dua Lipa en London Grammar naast Joey’s Café. Klinkende Kroegen loopt nog tot eind augustus. In het stadscentrum van Brugge kun je elke woensdagavond drie gratis caféoptredens bijwonen.

Nog in de Breydelstad vond op de Markt de tweede avond van de Brugge Tripel Dagen plaats. Donderdagavond is er de apotheose met een nieuwe editie van Vlaanderen Zingt, om 20.15 uur. In aanloop naar die massakaraoke zijn er optredens van Le Grand Julot (17.30 uur), Benny Scott (18.30 uur) en Edje Ska (19.30 uur).

In de nasleep van de recente dramatische gebeurtenissen in Nice zal de politie extra veiligheidsmaatregelen nemen. Zo zullen de plaatsen waar je toegang hebt tot de Markt extra in het oog gehouden worden. Rugzakken en grotere draagtassen zijn niet toegelaten.

(SVV – foto JVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier