Kleine Sanders brengt eerbetoon aan Oostende op nieuw album

30/07/17 om 00:13 - Bijgewerkt om 00:11

Gauthier Deleersnijder en Dylan Sanders van Kleine Sanders uit Oostende laten opnieuw van zich horen.

Kleine Sanders brengt eerbetoon aan Oostende op nieuw album

Na drie jaar pakt het duo uit met een nieuw album, 'Ostende'. Dat werd geproduceerd door Point.blank, telt 20 tracks en duurt 52 minuten. "We hebben drie featurings met Gangthelabel Longwa & Delangn. Verder heb ik twee solotracks, Gauthier heeft één solotrack", steekt Dylan Sanders van wal.

"We hebben drie jaar aan het album gewerkt. Voor onze eerste plaat huurden we zelfs een chalet in de Ardennen om het album af te werken. In die twee jaar dat we aan de nummers werkten, zijn onze skills erop verbeterd. Na het eerste album begonnen we direct aan het tweede. Uiteraard komt ook ons nieuw nummer 'Ostende' prominent aan bod. Het nummer is de maintrack van ons album. Ook het nummer dat we gemaakt hebben voor de Paulusfeesten om hun 45ste editie speciaal in te zetten, kon niet ontbreken", klinkt het.

Oostends als voertaal

De artiestennaam van Kleine Sanders komt van Dylans voormalige bijnaam. "Aanvankelijk was ik solo bezig, maar sinds een grote vijf jaar zijn we met twee aan de slag. Elk nummer is een wereld apart. Van dubstep over hiphop tot house: we schuwen geen enkele stijl. Ook de onderwerpen waarover we rappen, lopen erg uiteen. Om te scoren met onze clips mikken we op festivals en kleine concertzalen. Oostends blijft onze voertaal. Op dat gebied willen we geen toegevingen doen. Authenticiteit is een van onze speerpunten", stellen Dylan en Gauthier.

"Onze stad heeft een grote invloed op het nieuwe album, vooral hoe we ons voelen en wat we meemaken. We hebben feestnummers, maar ook een nummer over drankproblemen. De reacties waren voorlopig goed, iedereen vindt het geestig wat we doen. Zo mochten we opdraven in een aantal promofilmpjes voor KV Oostende. We hebben al een drukke agenda achter de rug dit jaar. Kleine Sanders heeft dit jaar de meeste optredens ooit in vergelijking met andere jaren. Op zondag 9 juli treden we op tijdens de fandag van KVO en op 10 augustus volgt een optreden op de Paulusfeesten. Er zullen wel nog aanvragen zijn, maar dit is onze speellijst voorlopig. We doen door omdat onze fanbase groter wordt. Dat is onze motivatie: door en voor het publiek."

Nog eens op MNM of Studio Brussel

"Als je je eigen nummers afgewerkt beluistert, dat is dat echt kippenvel. Alleen al daarom blijven we doordoen. Er zijn mensen die kritiek hebben op ons, maar daar trekken we ons niets van aan. We broeden nog op verschillende plannen. Binnenkort willen we nog eens op MNM of Studio Brussel komen. Dat lukte ons al eens op MNM", klinkt het nog.

Het album is onder meer verkrijgbaar via kleinesanders@icloud.com, bij Wheelie World, Joyride Street, de fanshop van KV Oostende, d'Ostensche Ploate en kapsalon Ozee.

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!