Klassieke muziek in oc Marke

Redactie KW

Naast een voordrachtenreeks start oc Marke nu ook met een muziekreeks. Op donderdag 11 mei bijten ‘Les Gouts-Authentique’ van Marcel Ketels en Jan Devliegher de spits af.

“Wij proberen opnieuw wat meer op het programma te brengen”, stelt Lieven Dejaeghere, voorzitter van het beheerscomité van oc Marke. “Met klassieke muziek nemen we de draad weer op van acht tot tien jaar terug, het is echter niet evident om klassieke muziek te beluisteren.”

Try-out

De aanleiding voor de organisatie was de try-out in oc Marke van het Kortrijks Symfonisch Orkest (KSO). “We konden deze try-out openstellen voor het publiek, en de uitleg die erbij werd gegeven, was heel mooi meegenomen”, vertelt Connie Debrulle van oc Marke. “Je leert op een andere manier luisteren naar muziek en ervan genieten. Het gaat ook over instrumenten leren herkennen en de lijnen in de muziek horen.” Het ontmoetingscentrum sprak daarop kleine ensembles aan, met de uitdrukkelijke vereiste dat er niet enkel muziek kon worden gebracht, maar dat er ook uitleg moest worden gegeven.

21 fluiten

In de serie rond klassieke muziek bijt ‘Les Gouts-Authentiques’ met gerenommeerde muzikanten Marcel Ketels en Jan Devliegher de spits af. Met dit duo reis je doorheen zes eeuwen topmuziek van renaissance over barok tot klassiek. Orlande de Lassus, Loeillet, Hotteterre en Telemann zijn stukken die aan bod komen. De verrassende groep bestaat uit 21 fluiten, die allen gebouwd werden naar historische voorbeelden en dit door de beste fluitenbouwers. Het eerste optreden vindt plaats op donderdag 11 mei om 20 uur in oc Marke. Tickets aan 5 euro in voorverkoop kan je krijgen via 056 24 08 20 of via oc.marke@kortrijk.be. Aan de deur betaal je 7 euro. Het tweede concert in de reeks is opnieuw een try-out van het KSO, die gratis toegankelijk is in november. In februari staan Erik en David Desimpelaere op het programma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier