Klaas Devriendt uit Torhout wint met ‘Sorry voor alles’ Emmy Award in New York

De juichende ploeg van 'Sorry voor alles' met hun Emmy Award in New York. Links bovenaan Torhoutenaar Klaas Devriendt. © JS
Johan Sabbe

Ophefmakend nieuws uit New York, waar het tv-programma ‘Sorry voor alles’ de voorbije nacht de prestigieuze Emmy Award in de categorie ‘Non-scripted entertainment’ gewonnen heeft. In het tot stand komen van het populaire programma op de zender Eén had Torhoutenaar Klaas Devriendt een serieus aandeel.

Klaas (31) was er bij in New York toen de ploeg achter Sorry voor alles de voorbije nacht de internationale prijs in de wacht sleepte. Hij diende zich even in de arm te knijpen of hij niet droomde, maar neen: het was realiteit. Het programma van het productiehuis Warner Bros België haalde het van de andere genomineerden uit Colombia, Thailand en het Verenigd Koninkrijk.

Klaas al een tijdje in de tv-wereld actief

De Emmy Awards zijn de prijzen voor de beste televisieprogramma’s. Dit jaar was de uitreiking al aan haar 45ste editie toe. Een Emmy Award is zowat de belangrijkste internationale erkenning die een tv-programma kan krijgen. In totaal waren er elf categorieën. De prijs in de categorie Non-scripted entertainment werd uitgereikt door Les Twins van World of Dance.

Klaas Devriendt ging samen met onder andere Kamiel De Bruyne, de bedenker van Sorry voor alles, en presentator Adriaan Van den Hoof het beeldje ophalen in New York. Toen ze tot laureaat uitgeroepen werden, wisten ze met hun vreugde geen blijf. “Fenomenaal en onwerkelijk”, klonk het in koor. Maar het wás wel degelijk ‘werkelijk’.

Klaas, die in de landelijke Voshoekstraat in Torhout woont, is al een tijdje in de tv-wereld actief, voornamelijk achter de schermen. Hij heeft meegewerkt aan het Eén-praatprogramma Café Corsari en leerde zo Kamiel De Bruyne kennen, afgestudeerd aan het RITCS in Brussel. Die bedacht Sorry voor alles zo’n vijf jaar geleden als eindwerk in zijn laatste studiejaar. Klaas heeft ook geruime tijd in voetbalkringen bekendheid genoten, destijds als speler bij KM Torhout. Zijn vader Dirk Devriendt is het gepensioneerde departementshoofd van de Torhoutse lerarenopleiding Vives.

Torhoutenaren figureerden in het programma

Het programma werd door de VRT primetime uitgezonden, zeven zondagen op de zender Eén. Het succes was gigantisch. Het komt erop neer dat een nietsvermoedende Vlaming de hoofdrol speelt in het spel van zijn eigen leven. Hij of zij wordt een maand gevolgd, zonder ergens van te weten. Met verborgen camera’s dus, soms maar de omvang van een knoop. Zijn eventuele partner en entourage zijn wel op de hoogte, maar zwijgen als vermoord. Uiteindelijk wordt de betrokkene met een smoes naar de tv-studio gelokt om de quiz van zijn leven te spelen en daar eventueel mooie prijzen mee te winnen.

Dankzij Klaas kwamen enkele Torhoutenaren in de reeks in beeld, zoals zijn moeder Riet Goutry, toneelspeler Rien Deleu, stadsgenoot Ronny Aernoudt en Pedro Nolf, bekend van de Torhoutse lerarenopleiding Vives.

Momenteel bevindt Klaas zich nog in New York, maar woensdagnamiddag zet hij weer voet op Belgische bodem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier