Kinderkoor Canteclaer behaalt eerste prijs op Europees Muziekfestival

Het kinderkoor Canteclaer won de eerste prijs op het tweejaarlijkse muziekfestival in Neerpelt. © (foto GF)
Redactie KW

Het tweejaarlijkse Internationale Muziekfestival voor de Jeugd vond plaats in Neerpelt.

Het kinderkoor Canteclaer uit Lo behaalde de eerste prijs op het Europees Muziekfestival voor de jeugd in Neerpelt. “Iets waar we bijzonder trots op zijn”, zegt Adriaan Matthys. Op 13 en 14 mei treden de iets oudere collega’s van Jong Con Spirito en Con Spirito op in de Sint-Pieterskerk in Lo.

“Op zaterdag 30 april trokken we met kinderkoor Canteclaer naar het Limburgse Neerpelt, waar het tweejaarlijkse Internationale Muziekfestival voor de Jeugd plaatsvond”, doet Adraan het verhaal van de dag. “We waren er al vroeg bij, want we stonden als allereerste optreden geprogrammeerd. Maar het miniconcert maakte duidelijk een goede indruk bij zowel jury als publiek.”

Tijdens een slotshow ‘s avonds werden de uitslagen bekendgemaakt. “Canteclaer kreeg de eerste prijs”, zegt Adriaan trots. “Dat betekent dat we een score haalden tussen de 80 en 89 procent! We mogen dus ongelooflijk trots zijn op onze zangertjes. Een dikke proficiat!”

Puur in Sint-Pieterskerk

“Het is nu aan hun iets oudere collega’s van Con Spirito om even goed te doen op hun concert ‘Puur’ op 13 en 14 mei”, gaat Adriaan Matthys verder. “Na een lange pauze staan het jongerenkoor Jong Con Spirito en het volwassenenkoor Con Spirito namelijk opnieuw klaar met het gloednieuwe project ‘Puur’.”

Op vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei telkens om 20 uur toveren ze onder leiding van dirigente Barbara Vandendriessche de Sint-Pieterskerk van Lo om tot een sfeervolle concertlocatie. De koren brengen voor elk wat wils, van bekende radiodeuntjes tot verrassend nieuw werk.

(KVCL)

>> Kaarten kosten 12 euro, kinderen jonger dan 12 jaar betalen 7 euro. Reserveren kan op het nummer 058 28 80 94 of via maeyaert.ann@skynet.be. Meer info op www.ccevents.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier