Kevin Verlinde uit Schuiferskapelle in Komen Eten

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Wie deze week, vanaf maandag 14 t.e.m. donderdag 17 november, afstemt op ‘Komen Eten’ op VT4, zal niet naast de opvallende verschijning van Kevin Verlinde kunnen kijken. De sympathieke twintiger neemt niet deel om te winnen, maar wil wel bewijzen dat hij zijn mannetje kan staan in de keuken. „Vooral mijn dessert moet in de smaak vallen”, zegt hij

Kevin Verlinde (20 en van Ardooie afkomstig) woont samen met zijn verloofde Stefaan op een knus appartementje in de Brugstokwegel in Schuiferskapelle. Sinds een goeie maand is Kevin aan de slag als bediende in supermarkt Okay in Tielt, maar voorheen was hij tele-operator. Kevin omschrijft zichzelf als een echte hobbykok. “Koken is voor mij pure ontspanning”, opent hij. “Het is mijn grote uitlaatklep, naast mijn andere passie: line-dance. Ik kan er enorm van genieten om iets lekkers uit de kookpotten te toveren. Maar daarnaast is eten ook iets erg functioneel, we hebben het gewoon nodig. En om nu elke dag frieten of pizza te eten, daar bedank ik voor”, glimlacht Kevin.

Nagerecht top

Kevin schreef zich in voor Komen Eten om te zien hoe ver hij staat op culinair vlak. “Ik neem zeker niet deel om te winnen, maar wil gewoon bewijzen dat ik mijn mannetje kan staat in de keuken”, onderstreept hij. “Ik durfde me eerst niet inschrijven, maar nu ben ik wel blij dat ik de stap gezet heb.” Tijdens de opnames had Kevin amper last van zenuwen. „Die borrelden vooral vlak voor het begin op. Toen zag ik plots nog een berg werk voor mij”, lacht hij. “En eenmaal mijn dessert op tafel kwam, was ik perfect rustig. Mijn nagerecht moest absoluut in de smaak vallen, want daar had ik zeer veel aandacht aan besteed. Ik serveerde aardbeienmascarpone met een crumble van speculoos. Of ze het lekker vonden? Daarvoor zal je volgende week moeten kijken”, grinnikt hij.

(PHV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

>> Komen Eten: van maandag tot donderdag om 20 uur op VT4. Dinsdag 15 november kookt Kevin.