Kevin Major uit Oostende brengt dit weekend verslag uit vanop TomorrowWorld

Redactie KW

Vandaag is TomorrowWorld van start gegaan in de Verenigde Staten: de Amerikaanse broer van Tomorrowland in Boom. Verslaggever voor de VRT is een West-Vlaming: Kevin Major.

In Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 27 september vertelt hij dat het meer wordt dan zomaar een snoepreisje. “Hela, dat wordt hard werken, hoor! (lacht) Maar ik geef toe dat ik er al heel hard naar heb uitgekeken. Ook de verslaggeving van Tomorrowland heb ik dit jaar opnieuw voor mijn rekening genomen, en dat was plezant, ook al beleef je zelf maar weinig van het festival. Je begint er om 10 uur ‘s morgens en gaat dan in een rush door tot rond half twee ‘s nachts. En dan zit je naarstig de beelden te monteren voor Het Journaal van 19 uur en komt iemand binnengestormd met de melding dat de Nederlandse deejay Tiësto nú diréct geïnterviewd kan worden. Dan gooi je alles opzij en ren je daarheen, want die kans mag je niet laten schieten.”

Major, geboren en getogen in Oostende, kwam donderdag al aan in de States. Nog voor de drukte van TomorrowWorld bezocht hij er, samen met collega’s Frederic De Gezelle en Sophie Callewaert, de studio’s van CNN. Héél hard werken dus… (knipoog).

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen