Kerekewere brengt cultuur in sneltempo

© DJW
Redactie KW

Negen voorstellingen beleven op een en dezelfde dag in cultuurcentrum de Schakel in Waregem? Dat kan zaterdag 24 februari van 17 tot 24 uur met het vierde festival Kerekewere.

Stafmedewerker Joost Vandekerckhove stipt aan dat het over producties gaan die de reguliere kalender niet haalden maar toch de moeite waard zijn om te gaan bekijken. “Negen voorstellingen op evenveel locaties in zeven tot acht uren: dat is al een krachttoer op zich, denk ik. Een van de blikvangers is zeker Collectief Elan(d), dat in de tribunes van het Regenboogstadion een woordenloze, grappige act opvoert waarbij stoelen een belangrijke rol spelen. We stellen ook theatermaker Marieke Dermul voor, die op zoek gaat naar de ultieme popsong, tegelijk een ode aan de diversiteit aan smaken, kleuren en gemeenschappen in Europa. Stef Kamil Carlens moeten we zeker niet meer voorstellen. Deze muziekmaker is een goochelaar als het op technische apparatuur aankomt en zal dat in de Schakel ook demonstreren.”

Cultuurliefhebbers die Kerekewere willen meebeleven, betalen 16 euro (6 euro voor wie jonger dan 13 is). Ze stellen zelf het programma samen dat willen volgen. “In principe hebben we alles zodanig geprogrammeerd dat iedereen alles kan volgen. De start van het festival is in de voormalige stadsbibliotheek, vanwaar we vertrekken naar de negen locaties.”

DJ Frietmachine

Wat er nog op het programma staat zaterdag 24 februari? De Franse theatergroep Cie Sacékripa die een hilarische circusvoorstelling opvoert, de Nederlandse minimalistische kunstenaar met multimedia Vincent de Rooij met muziek van Csilla Lakatos, Cathy Bertel die voor het publiek met haakinstallaties een zit-eiland ontwerpt. Daarnaast ook Superhallo die een machine meebrengt naar Waregem die aardappels laat dansen, deze productie kreeg dan ook de toepasselijke naam DJ Frietmachine. Ook te gast is Alexander Vantournhout met zijn dansact waarvoor hij een bowlingbal nodig heeft als assistent. En als afsluiter de West-Vlaamse funky formatie JtotheC, die nog maar pas uit de startblokken komt maar zeker een naam is om te onthouden.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier