Kenniscentrum ARhus in Roeselare blijft verder inzetten op samenwerking

Van links naar rechts Henk Kindt, Bieke Deceuninck, Bruno Daems en Yves Rosseel met de nieuwe brochure. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Na een succesvolle Munst Summerspot maakt kenniscentrum ARhus zich op voor een goed gevuld najaar met een bomvol programma. Deze week stelden ze hun brochure voor het najaar voor.

Met 8.000 bezoekers tijdens het Streetfoodfestival kende de Munt Summerspot een succesvol einde op De Munt. Kenniscentrum ARhus was daarbij een van de initiatiefnemers. In afwachting van een eerste evaluatie, blikken ze alvast vooruit op het najaar waarbij ze opnieuw een goed gevuld programma kunnen voorstellen.

“Als we de activiteiten voor de komende maanden overlopen, dan zien we dat enkele succesvolle reeksen een vervolg kennen”, vertelt Bruno Daems. “Denk maar aan ARhumenten, maar ook aan Kennismakers, Broodje ARhus, de praattafels met anderstaligen, maar ook de Digidokter waarbij je op een toegankelijke manier kennismaakt met technische snufjes. We werken ook mee aan het project ‘Roeselare Undercover’ van de stad. Daarbij is er een expo in de Directeurswoning en daarnaast ontvangen wij enkele binnen- en buitenlandse sprekers over het werk van de geheime diensten tijdens de Tweede Wereldoorlog.”

Respons

“Naast de vele activiteiten, gebeurt er ook nog veel achter de schermen. Daarbij hebben we talloze samenwerkingen, zoals met AZ Delta waardoor we onlangs een succesvolle hartscreening konden organiseren in ons centrum. We hebben ook samenwerkingen met onderwijsinstellingen zoals de Universiteit van Gent, Hogeschool West-Vlaanderen en Vives. Daar waar wij vroeger vaak de eerste stap moesten zetten, komen ze nu al erg vaak naar ons toe met voorstellen voor samenwerking en dat is een positieve evolutie”, aldus algemeen directeur Yves Rosseel. “Het toont aan dat ze ons meer en meer als een kenniscentrum zien. Het zijn slechts enkele van de vele samenwerkingen. Door de handen in elkaar te slaan, kunnen we elkaar versterken en van het een komt dan het ander, op die manier geraken alle partijen vooruit.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier