Kenji Minogue blikvanger op scholierenfestival Sunbeam

Redactie KW

Op dinsdag 23 juni vindt op domein Zonnestraal de dertiende editie plaats van het muziekfestival Sunbeam.

Daar kunnen de Diksmuidse scholieren samen veilig het einde van de examens vieren en de vakantie inzetten op de maat van de beats. Blikvanger op de affiche zijn Conny Komen en Fanny Willen, alias Kenji Minogue, bekend van nummers als ‘Danny’, ‘Veranda’, ‘Gazastrook’ en ‘Mien oeders’.

Daarnaast staan er optredens op het programma van Radio TOPKAAS, Brewed and Bottled, MC Equal en Bass Shock. Via een poll konden de leerlingen van de Diksmuidse middelbare scholen bovendien zelf twee artiesten kiezen die ze op Sunbeam aan het werk willen zien. De meeste stemmen gingen naar DJ B3RT, alias Bert Vandendriessche uit Koekelare, en rapper Jebroer.

Er is uiteraard ook heel wat randanimatie, en verschillende lokale horecazaken slaan de handen in elkaar om de dorstigen te laven. Net als vorig jaar wordt daarbij gewerkt met armbandjes, die aangeven of de drager ouder dan wel jonger is dan 16 en dus al of niet alcohol mag drinken. Niet-alcoholische dranken zijn bovendien goedkoper. Om de afvalberg te verkleinen, worden alle drankjes op Sunbeam overigens geserveerd in herbruikbare bekers. Ook op andere gebieden trekt het festival de kaart van de duurzaamheid. Zo bestaat de catering voor de artiesten uit duurzame producten, afkomstig van een lokale leverancier, en drinken zij kraantjeswater uit herbruikbare flessen.

(TVDW/Foto Nick Proot)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier