Kendy en Diego kleurden Komen Eten West-Vlaams

Redactie KW

West-Vlaanderen boven afgelopen week in het populaire kookprogramma Komen Eten op VT4. Maandag mocht de knappe Kendy uit Wielsbeke (27) het beste van zichzelf geven, donderdagavond was het de beurt aan Diego (37) uit Roeselare. Beide kleurden het programma elk op hun eigen manier.

In een interview met onze krant vooraf hadden beide maar voor een iets bang: hoe zou de productie hen naar voor brengen. Hoe vlot alles ook mag overkomen op tv: “Alles is gemaakt en in scène gezet”, vertelt Diego Dupont. Zelf vreesde hij neergezet te worden als de typische hard werkende zakenman die op geen cent moet kijken. Nu, een terechte vrees. Zeker als je drie keukens en vijf badkamers alleen hebt. Dat is een badkamer per lid van het gezin (Diego is getrouwd en heeft twee kinderen). Een badkamer op overschot zegt u? Helemaal niet, er is ook een hond en die moet zich toch ook wassen! Dan vergeten we nog het zwembad, de jacuzzi, zonnebank, enz.

Een geschenk lijkt me dat voor programmamakers. Jammer genoeg ook een versterking bij de woorden van Yves Desmet die het in Mijn Restaurant enkele weken geleden over de ‘typische op geld beluste West-Vlaming’ had. Diego mag dan zo niet zijn, Vlaanderen heeft er een ander idee van. Zijn grootspraak met een quote zoals “Deelnemen is belangrijker dan winnen? Dat is een uitspraak voor verliezers”, spreekt ook niet in zijn voordeel.

Al steunen we hem wel in zijn mening over het aparte menu van collega Creosa uit Genk: geraniums zijn voor in de tuin, niet voor op het bord. De verwachtingen lagen hoog maar werden niet volledig ingelost bij de Roeselaarse kandidaat. Dan deed de jeugd het deze week een stuk beter. Kendy Vindevogel uit Wielsbeke deed het meer dan voortreffelijk. Zij zorgde voor een lekker menu, als we de andere gasten mogen geloven, en zorgde nog eens voor de o zo belangrijke sfeer en gezelligheid.

Al zal haar niet onknappe verschijning daar zeker toe bijgedragen hebben. Zeker bij student en winnaar Fréderic die zijn bewondering niet onder stoelen of banken stak. Helaas voor hem: ze is bezet. Nog opvallendheden? De carnavaluitrusting misschien, verder niets. Ook niet de tientallen paar schoenen. Kendy is schoenenverkoopster en die moeten nu eenmaal studiemateriaal hebben.