Kempenaar exposeert foto's over ontmoetingen tussen de mens, de stad en de zee

04/10/16 om 17:22 - Bijgewerkt om 21:54

De foto-expo 'TeGeN-|OvEr De ZeE' belicht letterlijk het Oostende waar mens, stad en zee elkaar vinden.

Kempenaar exposeert foto's over ontmoetingen tussen de mens, de stad en de zee

directeur Cultuur Martine Meire, Cultuurschepen Bart Plasschaert, fotograaf Frans Kenis en Annelies Dierickx-Visschers, projectcoördinator bij de dienst Cultuur © (fotoML)

Oostende blijft als Stad aan Zee een boeiende biotoop voor kunstenaars en dus ook fotografen die zich laten inspireren door de nooit vervelende wisselwerking tussen een metropool en een altijd wisselend natuurelement. Al decennia is Kempenaar Frans Kenis gefascineerd door het stadsritme en alle afleidingen die de onmiddellijke nabijheid van de zee er creëert. De tentoonstelling is een impressie van het materiaal dat hij in een tijdspanne van meer dan 30 jaar bij elkaar zocht en het Oostende belicht waar mens, stad en zee elkaar altijd opnieuw vinden.

Zwart-wit foto's als kortverhalen met een open einde die de kijkers ruimte voor improvisatie laten. Frans Kenis, geboren en getogen in Geel, is fotograaf van opleiding. Hij evolueerde van productfotograaf en portrettist ook naar stedenbouwkundige onderwerpen en sociale fotografie. De openluchtexpo 'TeGeN-|OvEr De ZeE' loopt tot en met 15.11.2016 en valt te genieten in de Nieuwe Gaanderijen, zeedijk, Oostende.

Deze expo, een organisatie van de Cultuurdienst en de fotograaf zelf, is gratis.

(ML)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!