Kelly uit Alloo in de Vrouwengevangenis toch nog even op vrije voeten

Kelly kon niet lang genieten van haar pas herwonnen vrijheid. (Foto VTM) © Alloo in de vrouwengevangenis
Redactie KW

Vanavond onderzoekt Luk Alloo waarom gevangenen zo snel hervallen. Daarbij zoekt hij ook Kelly V. op, die terug op vrije voeten is. Ironisch genoeg werd ze begin deze week opnieuw veroordeeld en vliegt ze een jaar cel de cel in.

In de zesde aflevering van de veelbesproken reeks Alloo in de Vrouwengevangenis onderzoekt Luk Alloo waarom gevangenen zo snel hervallen. De gevangenissen hebben veel vaste klanten. Bijna de helft van de gevangenen wordt na een korte vrijheid opnieuw opgepakt en belandt terug in de cel. Vooral veroordeelden die drugsdelicten pleegden, worden snel terug betrapt en opgepakt.

Luk gaat deze keer ook op bezoek bij een aantal mensen die opnieuw op vrije voeten zijn, waaronder ook Kelly V. Ze was veroordeeld voor het binnensmokkelen van heroïne voor haar echtgenoot, waarvan ze zou scheiden. Ze kreeg toen 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Kelly laat in de uitzending vanavond weten aan Alloo dat ze vastbesloten is om niet meer naar de gevangenis terug te gaan en dat ze hoopt dat haar leven nu een positievere wending neemt.

Kelly werd nu echter eind januari opgepakt toen ze een dertiental rollen vuilniszakken had gestolen, ter waarde van 162 euro. Ze werd op heterdaad betrapt en begin deze week bij verstek veroordeeld. Volgens de rechtbank had ze al genoeg kansen gekregen en vliegt ze nu een jaar de gevangenis in. Ze kreeg ook een boete van 600 euro. Kelly daagde niet op voor het proces, maar dient zich wel aan te melden aan de gevangenis. Ze werd niet aangehouden, omdat de rechter de kansen op vluchten klein achtte.

Alloo in de Vrouwengevangenis, op donderdag 13 maart om 21.50 uur op VTM.