Keith uit Zedelgem drumt zich naar de top

Redactie KW

Keith Van Melckebeke is als lid van het drum & bugle corps Johan Friso uit Middelburg, Nederland. voor de tweede keer op rij Europees kampioen Percussion geworden.

Johan Friso is een muziekkorps dat op Amerikaanse wijze muziek maakt en enkel bestaat uit jeugdmuzikanten van 6 tot 16 jaar. Het hele jaar repeteert men voor een minutenlange show. Keith is er de enige West-Vlaming, zelfs Belg, en zijn ouders voeren hem met veel plezier twee keer per week 115 km heen en evenveel kilometer terug voor de urenlange repetities.

Maar die inspanning loont, want recent werd Keith voor de tweede keer Europees kampioen Percussion in Kerkrade, Nederland. Deel uitmaken van een drum & bugle corps is trouwens meer dan op een trommel slaan, benadrukt hij. “Het is echt een intensieve sport. Niet alleen omdat je een harnas en een instrument moet dragen, maar je moet bijvoorbeeld ook dikwijls op je tenen of je hielen staan. In Amerika wordt het aanzien als echte topsport. Je kunt het daar ook maar beoefenen in een korps tot je 22 jaar bent. Ik hoop om over een paar jaar voor enkele maanden naar Amerika te kunnen om er te repeteren met zo’n korps”, droomt Keith over zijn toekomst.

(BC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Torhout en Brugsch Handelsblad