Karl Vannieuwkerke en Liesbeth Imbo begraven strijdbijl live op de radio

Redactie KW

Gunther D heeft gisteravond op Studio Brussel de twee protagonisten van een robbertje digitaal bekvechten tot verzoening gedwongen in zijn radioprogramma.

Zondagavond had journaliste Liesbeth Imbo een geërgerde Tweet gepost over ‘In Vlaamse Velden’. Ze vroeg zich hardop af of elke VRT-presentator dat tegenwoordig een topserie moést noemen. Haar bericht viel in slechte aarde bij sportjournalist Karl Vannieuwkerke, die haar prompt van antwoord diende. Maar actie leidde tot reactie en het kwam tot een korte maar bitsige woordenwisseling.

Hun geruzie ging al snel een eigen leven leiden op de sociale media en ook de reguliere media sprongen op het akkefietje. In ‘De Ideale Wereld’ op Vier werden hun Tweets op een Twittertegel gebakken, en bij Gunther D ging presentator Gunther Desamblanx zelfs nog een stapje verder: hij belde de twee gelijktijdig op, verbond de hoorns met elkaar en hulde zich vervolgens in stilzwijgen.

“Iemand heeft ons beiden opgebeld”

Liesbeth Imbo begreep er niets van, maar het begon Karl wel iets sneller te dagen. “Iemand heeft ons beiden opgebeld. Want ik heb jou niet opgebeld, en jij mij niet. Dat kan eigenlijk alleen maar Gunther D zijn”, bleek hij een kenner van ‘s mans reputatie. Waarna de presentator tussenbeide kwam en meehielp om de plooien weer glad te strijken.

Bij ‘De Ideale Wereld’ werden ook nog acht te winnen t-shirts gewonnen met een foto van Karl Vannieuwkerke en de niet mis te verstane boodschap ‘You don’t fuck with Karl Vannieuwkerke.’, “Maar”, zo vermeldde Otto-Jan Ham er wel guitig bij, “houd er rekening mee dat Karl geen toestemming gaf om deze foto te gebruiken en je dus gerechtelijk kan vervolgen.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier