Karl Vannieuwkerke, Bart Aerts en Sammy Neyrinck maakten docu over Bart Swings

Drie West-Vlaamse journalisten volgden Bart Swings een jaar lang. Het resultaat is vanavond te zien op Canvas. (Foto Reuters)
Redactie KW

Canvas zendt de documentaire dinsdagavond uit, in aanloop naar de Olympische Winterspelen die vrijdag 6 februari starten in Sotsji.

Karl Vannieuwkerke, Bart Aerts en Sammy Neyrinck kregen de exclusieve toestemming om overal met de camera bij te zijn: van de tactische bespreking met coach Bart Veldkamp in de kleedkamer net voor de start van een topwedstrijd, tot in de aula van de KU Leuven, waar hij zijn examens van burgerlijk ingenieur aflegt. De documentaire, die vanavond op Canvas wordt uitgezonden, brengt een indringend portret van een gedreven topatleet van amper 22 jaar en de manier waarop die omgaat met de successen en de tegenslagen richting Sotsji. Olympische kampioenen zoals Sven Kramer laten hun licht schijnen over het indrukwekkende potentieel en de veelbelovende toekomst van onze landgenoot. De familie en coaches van Bart getuigen over de toewijding van de jonge topatleet.

(BVB)

>> Bart Swings, de queeste naar olympische perfectie, op dinsdag 4 februari 2014 om 20.40 uur op Canvas.