Karikaturen Nesten fleuren jaagpad langs Leie op

09/06/16 om 16:48 - Bijgewerkt om 16:48

Op de Kuurnse Leieoevers exposeert karikaturist Nesten dezer dagen zijn nieuwste creaties. "Karikaturen met een boodschap", zegt hij zelf.

Karikaturen Nesten fleuren jaagpad langs Leie op

We herkennen William Deylgat, Francis Benoit, Nesten, Hilde Devlaminck, Jan Deprez, Mike Vandoorn en Leen Tant met de hondjes Luna, Lenka, Bo en Rocky bij één van de nieuwe karikaturen. © WD

Vorig jaar werden met veel succes kunstwerken langs het jaagpad tussen de Ringbrug en de banmolens geëxposeerd. Het gemeentebestuur zocht dit jaar een nieuw visitekaartje voor de gemeente op de twee kilometer linker Leieoever van Kuurne. In het kader van het 'Jaar van Nesten' gaf de gemeente aan karikaturist en kunstenaar Nesten de opdracht een tiental panelen te schilderen. "Ik heb er regelmatig aan verder gewerkt in het voorjaar. Ik legde de grote panelen op de grond in mijn atelier en schilderde ze terwijl ik op mijn knieën zat. Ik was voortdurend de spreuk 'ie zijn gat verbrandt, moet op zijn knieën zitten indachtig'.

De werken bevinden zich langs het jaagpad van aan de Ringlaan tot voorbij de Nieuwe Brug naar Harelbeke. Ze hebben telkens een ander thema, telkens met een belangrijke boodschap. Volgens Nesten zijn dat 'Pas op, gevaar' met een politieman aan de grens met Kortrijk, 'Iphone en gsm's', 'Vis in de Leie', de 'spelende ezel in Kuurne', een 'Bootschap Gezocht' over de milieuvervuiling in de Leie, stiletto's met wilde eenden-hakken en andere.

Toerismeschepen Jan Deprez prijst het werk. " Het jaagpad langs de Leie en de aanpalende horecazaken zijn een trekpleister en bij mooi weer is het er aangenaam wandelen, sporten of relaxen. We zijn trots op Nesten en zijn zeker dat veel wandelaars en fietsers een kijkje nemen naar zijn werken."

De panelen blijven opgesteld tot Kuurne Kermis begin oktober 2016.

(JPDK - foto WDK)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!