Karel en Birger van TJOP’s winnen Mijn Pop-Uprestaurant 2017, feest in Ruiselede en Zerkegem!

© Mijn Pop-Uprestaurant 2017
Redactie KW

Het West-Vlaamse duo kroonde zich donderdagavond tot winnaar.

Het West-Vlaamse duo Karel en Birger heeft donderdag met zijn restaurant TJOP’s het vierde seizoen van de vtm-wedstrijd ‘Mijn pop-uprestaurant’ gewonnen. Ze haalden het in de finale van ‘Table’O’, het restaurant van het Limburgers koppel Daniela en Mitchell. De jury van het programma bestond net als vorig jaar uit chef-kok Sergio Herman, sommelier Sepideh Sedaghatnia en Studio 100-baas Gert Verhulst, maar het waren uiteindelijk de kijkers die het eindoordeel velden. Die beslisten dus dat het barbecuerestaurant ‘Tjop’s’ hoger ingeschat moet worden dan de gastronomische keuken van ‘Table’O’.

Het winnende duo gaat naar huis met 50.000 euro. Dat bedrag kan dienen als startkapitaal voor een eigen zaak. Na de problemen bij de stemming vorig jaar, had vtm dit jaar voor extra mogelijkheden tot stemmen gezorgd. Mensen konden zowel via de website als via de app of via sms beslissen welk restaurant ze het beste vonden. Desondanks waren er op Twitter nog altijd meldingen over problemen, al was het aantal eerder beperkt.

De slotaflevering van ‘Mijn pop-uprestaurant’ werd overigens nog gekleurd door een huwelijksaanzoek van Mitchell aan zijn vriendin Daniela. Het is nog niet duidelijk of er een vijfde seizoen van het programma komt. De zender zal daar pas later een beslissing over nemen

Fans volgen finale op groot scherm

In de jachthaven van Blankenberge was een groot scherm voorzien voor de nieuwsgierigen. Zo’n 200 mensen waren aanwezig om de finale te volgen. Ook in Birgers thuishaven Ruiselede werd de finale op groot scherm gevolgd. Daar volgden ook meer dan 200 fans de finale op de Markt op groot scherm. Allemaal vurige fans van Ruiseledenaar Birger die met zijn kompaan en BBQ-freak de finale won.

Door een technisch mankement kon de live-uitzending evenwel slechts vanaf 21 uur gevolgd worden. Toen de presentatrice de uitslag zou bekend maken, werd het opeens akelig stil. De harten bonsden aan een supertempo. Een immens geroep en handgeklap barstte los toen de namen ‘Karel en Birger’ luid weerklonken over het kerkplein. Ruiselede was vandaag loyaal en warmhartig in medeburgerschap.

Karel en Birger kunnen zo de cheque van 50.000 euro toevoegen aan de 7.000 euro die ze eerder al wonnen. Reken er dus maar op dat er vanavond feest wordt gevierd, in Zerkegem én in Ruiselede!

Karel en Birger van TJOP's winnen Mijn Pop-Uprestaurant 2017, feest in Ruiselede en Zerkegem!

Karel en Birger van TJOP's winnen Mijn Pop-Uprestaurant 2017, feest in Ruiselede en Zerkegem!

Het is trouwens niet de eerste keer dat het duo een wedstrijd wint, meer dan twee jaar geleden wonnen ze ook al een winterbarbecuewedstrijd!

(FV/BELGA/RV)