Kandidaat uit Oostende barst in tranen uit in Komen Eten

Redactie KW

Philippe Verbrugge laat Vlaanderen deze week meekijken in zijn kookpotten. Zijn optreden in Komen Eten op VIER dinsdag ging niet onopgemerkt voorbij.

Philippe Verbrugge (45) maakt deze week zijn opwachting in Komen Eten, het bekende kookprogramma op VIER. Zoals dat bij dergelijke programma’s wel vaker gebeurt, schreven zijn vrienden hem in. “We koken regelmatig voor elkaar en ze overhaalden me om mee te doen. Professioneel ben ik niet, maar ik krijg steeds goede repliek”, liet hij vorige week optekenen in De Zeewacht.

“Ik had beter op zeker gespeeld en het bij een visgerecht gehouden. Mijn hoofdgerecht dreigde volledig in de soep te draaien. Ik heb dat gerecht al 30 keer klaargemaakt, maar met al die camera’s was ik wat zenuwachtig.” Zo erg zelfs dat hij het woord mascarpone niet meer kon uitspreken.

Oostendenaar met het hart op de tong

“De sfeer zat er nochtans goed in en we hebben veel gelachen tijdens de opnames”, relativeert Philippe. Zijn optreden in het programma zou volgens hem niet onopgemerkt voorbij gaan. “Ik ben gewoon mezelf, een echte Oostendenaar met het hart op de tong. Dat kan misschien een beetje cru overkomen in de rest van Vlaanderen.” In de uitzending van dinsdagavond barstte Philippe in tranen uit toen zijn hoofdgerecht mislukte.

(BB/MF)