Kamping Kitsch Club, waar marginaal heel normaal is: “Het wordt een ontdekkingsreis”

John Noseda en Thomas Van Hoof: "Dit was nooit onze ambitie, maar het is zo gegroeid." © JA
Redactie KW

Aan het Evolis bedrijventerrein langs de E17 schiet op dit moment Kamping Kitsch Club uit de grond. Wat zeven jaar geleden begon als een verkleedfeestje voor vijftig man groeide snel uit tot een succesvol marginaal festival. “We verwachten tussen de 15.000 en 20.000 verklede feestbeesten”.

“We zitten op schema”, klinkt het bij organisatoren John Noseda en Thomas Van Hoof. Voor de zevende editie van Kamping Kitsch Club op zaterdag 26 augustus, dit jaar voor het eerst langs de autosnelweg in Kortrijk, haalden ze alles uit de kast. “Vorig jaar hadden we in Aalbeke nog drie podia, dit jaar zeven. We kregen steeds meer bezoekers en wilden hen een goed aanbod blijven bieden. Op dit domein is er plaats genoeg.”

WC Dancing

Naast het hoofdpodium Mijn Stage, de Spoiler Room en het In Bed Met…-podium van Hot Marijke is er dit jaar ook volop feest in de Studio Brussel Kermis, de Charlatan Tente, de Cirq Stage en het Eetfestijn. “Studio Brussel heeft ons gecontacteerd voor een samenwerking en met de mensen van de Charlatan in Gent hebben we een goede band. Ook daar is er vaak een hoekje af, ze zijn dus de perfecte stagepartner voor ons festival.”

De tenten en podia van Kamping Kitsch Club staan in schril contrast met de rust van de Evolis-windmolens.
De tenten en podia van Kamping Kitsch Club staan in schril contrast met de rust van de Evolis-windmolens.© JA

Achter het hoofdpodium razen auto’s en vrachtwagens voorbij. De vele caravans op het domein staan in mooi contrast met de windmolens. De organisatoren beloven een dag vol verrassingen. “In elk hoekje zal er iets te beleven zijn, het wordt een ontdekkingsreis.’ Dat nemen ze bij Kamping Kitsch Club graag letterlijk want één van de toiletzones heeft zijn eigen podium. “Een dj in de WC Dancing draait non-stop schijtmuziek.”

Niet verkleed = niet binnen

“Het is nooit onze ambitie geweest om het zo groots aan te pakken, het is zo gegroeid. Dit jaar zetten we wel met een gigantische stap want we hebben een ludieke kledinglijn uitgebracht en een cd. Die staat op dit moment in de top drie van iTunes.”

Kamping Kitsch Club, waar marginaal heel normaal is:
© JA

Belangrijk om weten is dat het festival 18+ is en dat er geen tickets aan de deur worden verkocht, die zijn enkel te verkrijgen via de website. Maar het allerbelangrijkste is je outfit: enkel verkleed mag je binnen.

(Jasmien Aernout)

Enkele namen op de affiche: Get Ready, Jodie Bernal, Willy Sommers, Sam Gooris, Danzel, Yves Deruyter, dj Bolle, Youri Parker, Dave Lambert, Gunther D, dj Peter Van Praag en René Opsedee. Alle info en tickets op: www.kampingkitschclub.be.