Kama exposeert in Oostende

19/03/17 om 13:57 - Bijgewerkt om 13:56

Kamagurka krijgt zijn eerste grote overzichtstentoonstelling in de stad waar hij zijn jeugd doorbracht en als 16-jarige zijn allereerste cartoons aan De Zeewacht kon slijten. In 'Opgepaste werken' brengt hij eigenzinnige cartoons,strips, schilderijen, en beelden.

Kama exposeert in Oostende

Kama bij een schilderij dat hij samen met Herr Seele maakte. Geïnspireerd op Ensors 'Christus bedaart de storm' (1893) herkennen we Johan Vande Lanotte die in 2013 de storm rond Elektrawinds probeerde te temperen. © ML

Luc Zeebroek groeit op in Nieuwpoort maar verhuist als hij negen is met zijn ouders naar Oostende waar zijn vader een verfdepot uitbaat in de Dekenijstraat. Hij woont hier tot zijn 21ste en trekt dan definitief naar Gent waar hij al de kunstacademie volgde. In De Zeewacht ziet hij als 16-jarige zijn eerste van de ondertussen 100.000 gerealiseerde cartoons gepubliceerd.

Gebruik maken van alle media

Voor 'Opgepast werken' selecteerde Kama zelf ca. 140 werken: cartoons, schilderijen, beelden, installaties... . "Een groot schilderij, een cartoon, een strip of beeld zijn voor mij als kunstwerk even waardevol. Vandaag kan ik mij als kunstenaar uitdrukken in de meest diverse media: van olieverf tot digitaal, van canvas tot Ipad en ik maak daar graag gebruik van", zegt de schilder, tekenaar, theatermaker, stand up comedian en tv-maker. De tentoonstelling is niet chronologisch opgebouwd maar verrast des te meer met zijn reeksen als Spiegeleischilderijen , Neokubisme geïnspireerd op stripfiguren, Mouches Volantes, Lazy Lanscapes... . Of wat te denken van de Kama urne met de asse van alle verbrande schilderijen die hij ooit in 24 uur had gerealiseerd tijdens een non stop schilderssessie.

'Opgepast werken', een realisatie van de dienst Cultuur Oostende, loopt tot 14 mei e.k. in de Venetiaanse Gaanderijen op de Zeedijk in Oostende. Van donderdag tot zondag van 14 tot 17 uur. Op zondag ook van 10 tot 12 uur. Tijdens paasvakantie dagelijks van 14 tot 17 uur en op zondag ook van 10 tot 12 uur. Toegang gratis.

(ML)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!