Jurgen Demeyere is nieuwe gitarist bij Blunt

© GF
Redactie KW

Toen Blunt optrad en ‘We Sir’ zag optreden, sprak Gino Verstraete gitarist Jurgen Demeyere een paar weken later aan omdat hij versteld stond van zijn kunnen.

“Onze gitarist Stéphane Landmeters had al aangegeven dat hij zin had om ermee te stoppen maar hij wou ons niet in de steek laten. Hij was dan ook van plan om de zomer uit te doen of te wachten tot we iemand anders gevonden hadden. Toen ik Jurgen hoorde spelen, wist ik dat ik eens met hem wou praten”, vertelt Gino Verstraete van Blunt. Hij voegt er aan toe dat het muziekwereldje in Vlaanderen vrij klein is. Hij kwam dan ook snel te weten dat Jurgen Demeyere in Staden woonde en dat hij muziekles gaf.

Britpop

“Ik ben op zaterdag met hem gaan praten en de vrijdag erop stond hij al samen met ons op het festival La Citadelle en Bordées in het Franse Duinkerke. Jurgen is een hele goeie gitarist. Hij is trouwens van plan om op 26 juli al zonder partituren mee te spelen”, kondigt Gino aan. Hij vertelt dat ze op 26 juli zowel op het M’Eire Morough Folkfestival in Dendermonde als op Rootsrock in Oud-Heverlee staan. “We zijn heel blij met Jurgen. Elke gitarist geeft een andere sound aan de groep en met Jurgen krijgen we een jonger geluid te horen dan wat Stéphane bracht. Het leunt een beetje bij Britpop aan”, besluit hij.

(Lien – foto Lien)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier