‘Jungle Eyes’ eerste langspeler Absynthe Minded in vijf jaar

Redactie KW

Ruim vijf en een half jaar na haar laatste plaat presenteert Absynthe Minded vandaag haar nieuwe, zesde cd ‘Jungle Eyes’. Dit gebeurt zowel op Studio Brussel als in Music Mania in Gent. Daar spelen ze om 19 uur een akoestische set.

Nadat hij Absynthe Minded on hold had gezet, stelde Bert Ostyn in het voorjaar van 2015 zijn solodebuut ‘No South of the South Pole’ voor. Ondanks lovende perskritieken leverde dit niet het verhoopte succes op, want verder dan een 56ste plaats in de Ultra Album Top 200 kwam de cd niet. “Daarna heb ik aan nieuw materiaal zitten sleutelen“, vertelde Ostyn deze ochtend op Studio Brussel. “Ik raakte gefrustreerd door de werkwijze en miste de dynamiek van een groep.”

De naar Destelbergen uitgeweken Vichtenaar schaarde nieuwe muzikale acolieten rond zich en nam met hen ‘Jungle Eyes’ op. In het voorjaar snelde de single ‘The Execution’ dit album vooruit. Op vrijdag 10 november stelt Absynthe Minded zijn nieuwe cd live voor in de Handelsbeurs in Gent. Een dag later spelen ze in de Cactus Club in Brugge.

‘Jungle Eyes’ kan hier beluisterd worden via Spotify.

(SVV)