‘Jump’ is de nieuwe eindejaarsconference van Geert Hoste

© BELGA
Redactie KW

‘Geert Hoste Jump’, onder die titel trekt de Brugse cabaretier Geert Hoste in december langs de theaters van Vlaanderen en Brussel voor zijn traditionele eindejaarsconference.

Hoste koos voor ‘Jump’ omdat springen de rode draad vormde in de gebeurtenissen van vorig jaar. “Mensen springen in een boot richting Europa, anderen worden dan weer besprongen op een Thalystrein en in België staat altijd wel een regering op springen”, zei Hoste woensdag tijdens de presentatie van zijn nieuwe show in Brussel, in aanwezigheid van premier Charles Michel.

Hoste was blij met de aanwezigheid van Michel. “We hebben eindelijk een premier die kan lachen. Dat geeft moed, want sinds de aanslag op Charlie Hebdo staat de politieke humor onder druk. En voor het eerst in honderd jaar hebben we een premier met een baard.”

Knippende premier Michel

'Jump' is de nieuwe eindejaarsconference van Geert Hoste
© BELGA

Premier Michel kreeg van Hoste een schaar in de handen gestopt. “Omdat uw haar nog korter is dan het mijne, zou ik u willen vragen een haarlok bij mij af te knippen”, zei de cabaretier.

De premier kon het met Hoste wel vinden. “Ik stel vast dat we hetzelfde kostuum, dezelfde bril en hetzelfde haar hebben. Alleen de kleur van uw schoenen (rood, nvdr) zou ik nooit durven kiezen“, zei de liberale premier.

‘Geert Hoste Jump’ loopt in december in Antwerpen, Gent, Hasselt, Oostende en Brussel. VRT-zender Eén zal de conference voor de 23ste keer uitzenden op 1 januari. Ook Radio2 zal op die dag ‘s morgens de conference uitzenden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier