Jukeboxmuseum verhuist voorlopig niet naar De Panne

Burgemeester Ann Vanheste en Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof gaven te kennen geen brood te zien in een verhuizing van het jukeboxmuseum naar De Panne. © MVDP
Redactie KW

De collectie in het Jukeboxmuseum op de site Roussel in Menen is het levenswerk van verzamelaar Geert Olieu. Nog tot eind juni 2017 wordt het museum uitgebaat door beschutte werkplaats ‘t Veer, maar omdat het niet langer rendabel is, wordt er ijverig gezocht naar een alternatieve oplossing.

De bedoeling is om de collectie met tientallen jukeboxen uit de periode 1946-1964, een collectie radio’s van begin 20ste eeuw en massa’s singles samen te houden. Verhuist de collectie naar een nieuwe locatie en wordt er een deal gesloten met een nieuw partner? De geruchtenmolen kwam snel op gang en men dacht dat er een oplossing lag in De Panne.

In diverse mediakanalen verspreidde zich het nieuws dat het Jukeboxmuseum een nieuwe bestemming zou krijgen in het museum Cabour of zelfs dat Plopsa de hele collectie zou aankopen. Maandagavond werd de vraag gesteld tijdens de gemeenteraad in De Panne. Burgemeester Ann Vanheste drukte de roddels meteen de kop in: “Wij hebben het jukeboxmuseum inderdaad bezocht en het is beslist een mooi museum. Maar de gemeente heeft helemaal geen concrete plannen en er zijn ook nog geen onderhandelingen gestart. In eerste instantie moeten we bekijken of er hiervoor een budget kan zijn. Van het museum Cabour is er helemaal geen sprake.”

De oppositie, bij monde van raadslid Roland Florizoone, opperde dat het museum eerder iets zou zijn voor een privé-initiatief, waarbij hij concreet Plopsa noemde. Maar ook het antwoord van Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof is duidelijk: “Ik ken Geert Olieu van het museum wel, omdat ik zelf twee jukeboxen heb en ik wil hem wel raad geven als hij problemen zou hebben, maar aankopen met Plopsa? Absoluut geen sprake van!“. Er werd ook gepolst bij de kerkfabriek of de mogelijkheid bestaat om de collectie onder te brengen in een van de niet gebruikte kerken van de gemeente, maar een herbestemming zien ze daar voorlopig niet zitten.

(MVDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier