Jubileumeditie Labadoux begint met grote opkomst op vrijdagavond in Ingelmunster

Paddy Molony van The Chieftains tussen leden van Field Marshal Haig's Own Pipes & Drums uit Roeselare. © Foto FODI
Redactie KW

Vrijdag om 18.45 uur trad in de clubtent Bob Who? op en daarmee werd het startsein gegeven voor de 30ste editie van Labadoux.

In de namiddag en vooravond scheen het zonnetje, waardoor er menig bezoeker afkwam naar deze jubileumeditie. Na 20 uur begon het echter frisjes te worden. Met een extra trui of vest bleef het publiek toch aanwezig. Naar de openingsdag kwam er enorm veel volk af. De concerttent was tot in de nok gevuld met bezoekers, die vooral kwamen voor onder meer The Chieftains en Bart Peeters. De Ierse groep The Chieftains met Paddy Molony, frontman sinds 1962, kreeg de hulp van onder andere een koor en ook van Field Marshal Haig’s Own Pipes & Drums uit Roeselare. Met The Chieftains was er al ambiance in de concerttent. Bart Peeters deed er nog een serieuze schep bovenop.

“We zijn heel trots dat we op hetzelfde festival mogen spelen als The Chieftains. We gaan ons smijten”, zei Bart tegen het publiek. En hij hield woord, want naargelang zijn optreden vorderde, stegen de decibels en deed jong en oud enthousiast mee. Op zaterdag 5 en zondag 6 mei wordt er nog verder gefeest op Labadoux met op zaterdag onder meer Admiral Freebee en Ozark Henry op het podium van de concerttent. Op zondagnamiddag staan Guido Belcanto, Bears Of Legend en Yevgueni op de affiche.

Info : www.labadoux.be.

(PADI)