Jubileum Sjamprock in Roeselare met Red Zebra op de affiche

Dimitri Lamon, Jasper Decru en Laurence Dupon van 't Sjampetterke. (Foto SB) © (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op zaterdag 30 juni is Sjamprock aan de vijfde editie toe. Dat jubileum laten ze bij ‘t Sjampetterke niet zomaar passeren. Met Red Zebra hebben ze alvast een mooie headliner te pakken. Daarnaast ook heel veel bekende hits met de U2 coverband én een stevige portie rock ‘n roll.

Bij het begin van de zomer wordt traditioneel Sjamprock georganiseerd, het rockfestival georganiseerd door café ‘t Sjampetterke. Dit jaar maken ze graag afspraak op zaterdag 30 juni. “Ondertussen zijn we al aan de vijfde editie toe”, vertelt Dimitri Lamon van ‘t Sjampetterke. “We vinden het belangrijk om Sjamprock te blijven organiseren. Het is eens iets meer dan het gewone cafégebeuren. We organiseren met het café sowieso veel, maar het festival is voor ons vooral een bedankje naar onze trouwe klanten, een extraatje zeg maar. Daarbij vinden we het belangrijk dat Sjamprock een gratis evenement blijft, voor iedereen.”

Overdekt

“Het festival vindt opnieuw plaats op de Botermarkt. Vorig jaar hebben we er voor het eerst voor gekozen om een overdekte tent te zetten, waardoor de mensen droog staan. Op die manier schakelen we de factor weer uit. Zonneschijn of regen, het maakt niet veel uit, de mensen kunnen in alle comfort genieten van het optreden”, stelt Dimitri. “We willen het festival ook ieder jaar een beetje professionaliseren. Zo merkten we dat er een leegte was tussen de optredens. Die zal nu opgevuld worden door Dj Benoot die voor passende muziek zorgt.”

De festiviteiten beginnen omstreeks 18 uur. “We proberen ook telkens mooiere namen te presenteren en daar zijn we ook dit jaar in geslaagd. We hebben met Red Zebra een topper van een headliner. Er zijn maar weinig mensen die de band niet kennen, ze zijn bovendien een garantie op een kwalitatief optreden en dat past volledig binnen hetgeen we willen brengen.”

Covers

Daarvoor is het aan U2be, dat is een Belgische coverband van U2. “Zij doen wat U2 niet kan: met de Experience Tour, de huidige wereldtournee van U2, in de zomer naar België, komen. Maak je op voor de bekendste covers”, aldus Dimitri. “De avond openen we met een stevige portie rock ‘n roll. Eerst en vooral met Blast!, de winnaars van de rockrally, en Drums ‘n’ Guns.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier