Jubilate brengt concert in Onze-Lieve-Vrouwkerk in Roeselare

Bariton Kurt Bruyneel, sopraan Katrien Naessens en Mariette Provoost, koster-organist op De Tassche en lid van het koor Jubilate van De Tassche. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Zondag 1 mei geeft bariton Kurt Bruyneel in de O.L-Vrouwkerk in Roeselare met zijn vrienden – Kurt & Friends dus – en met de medewerking van het koor Jubilate van De Tassche het concert ‘Maria’. “We wijken uit naar die kerk omdat de kerk op De Tassche afgebrand is”, zegt dirigente Mariette Provoost.

Mariette Provoost is al 51 jaar koster-organist op de parochie de Tassche. “In 1963 moest de vorige koster-organist vervangen worden en het moest rap gaan van de toenmalige pastoor. Maar ik kon toen nog geen orgel spelen.” Mariette was nog maar 12 jaar toen ze lid werd van het koor Jubilate. “Zingen was en is nog altijd mijn leven. Later, toen ik getrouwd was, stond mijn man Antoon Plovier honderd procent achter mijn hobby. Later werd hij ook lid van het koor. Hij had nogal veel humor en deed de andere koorleden vaak lachen.”

Bariton Kurt

Bariton Kurt Bruyneel (42) is eveneens lid van Jubilate. “Ik ging al van mijn 6 jaar naar de muziekacademie in Roeselare”, zegt hij. “Ik volgde vier jaar kunstacademie in Gent. Piano en zang. Na mijn studies was ik 12 jaar dirigent van een Gents koor. Daarna keerde ik terug naar West-Vlaanderen, waar ik twee jaar dirigent en begeleider van het Grimmertingekoor in Moorslede was. Ik volgde ook nog les orgel bij Eric Hallein. En nu zing ik op huwelijken, begrafenissen, doe concerten en ook heel wat solistisch werk. Het concert in de O.L-Vrouwkerk is een concert met vrienden en vriendinnen van mij. Kurt & Friends!”

“We organiseren af en toe een concert om een beetje euro’s in de ‘koorkas’ te krijgen”, vervolgt Mariette. “We zouden graag een nieuwe piano kopen en daarom is er het concert ‘Maria’ met Kurt & Friends op 1 mei om 16 uur in de O.L-Vrouwkerk in Roeselare. We kiezen voor die kerk omdat onze kerk op De Tassche afgebrand is. We moeten dus wel noodgedwongen uitwijken naar een andere locatie.”

Tickets

Tickets voor het concert ‘Maria’van zondag 1 mei kosten in voorverkoop 12 euro, aan de deur betaal je 14 euro. Je kunt ze bestellen bij de koorleden, via e-mail kurt_bruyneel@hotmail.com en telefonisch op 051 20 80 94. (IB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier