Joy Tandt uit Kuurne vanaf maandag te zien in ‘Mijn Lief is Vrijgezel’

Joy Tandt heeft een passie voor acteren, presenteren en modellenwerk. © Vier
Redactie KW

Vier pakt deze zomer uit met ‘Mijn Lief is Vrijgezel’. Daarin tracht één knappe, single vrouw elke week de enige vrijgezel tussen vier mannen te ontmaskeren.

De 22-jarige Joy Tandt uit Kuurne zoekt vanaf maandag wie van de vier zonder vrouw door het leven gaat. Het doel van het programma is even gek als geniaal. Van maandag tot donderdag gaat een vrijgezelle dame elke dag op date met een man. Eén van de vier is single, de andere drie hebben een vaste relatie of zijn getrouwd. “Maar voor alle duidelijkheid, ik nam niet deel om een lief te vinden”, lacht Joy Tandt. “Ik zie ‘Mijn Lief is Vrijgezel’ een beetje als ‘De Mol’. Een spelprogramma waarin ik als kandidate één iemand moet ontmaskeren.”

Mannen krijgen dingen ingefluisterd

Tijdens de dates worden de drie mannen in relatie nauwlettend in het oog gehouden door hun vriendin of vrouw. “De mannen kregen tijdens de date ook voortdurend dingen ingefluisterd, denk ik. Sommigen deden echt wel énorm veel moeite om zich single voor te doen. Al mochten ze natuurlijk niet overdrijven, anders was het helemaal niet meer geloofwaardig. Ja, het was best een moeilijk spel, zeker omdat je enkel een beroep kan doen op je buikgevoel en je mensenkennis.”

Het merendeel van de mannen was een stuk ouder dan de 22-jarige Kuurnse. “Allemaal leutige, spontane mensen en ook met de vriendinnen en vrouwen van de mannen klikte het meteen. Ik deed vooral mee aan MLIV om eens te proeven van televisiewerk.”

Joy is al langer model, dus kent de camera voor haar weinig geheimen. “Maar televisie maken was toch even wennen. Zeker in zo’n programma ben je jezelf, maar speel je tegelijk ook een rolletje. Ik hoop dat de kijkers dat onderscheid zullen kunnen maken.”

Nu Joy proefde van televisie, wil ze uiteraard meer, al blijft ze met de voetjes op de grond. “Ik heb een passie voor acteren, presenteren en modellenwerk. Uiteraard wil ik graag verdere stappen zetten in het wereldje. We zien wel wat het programma losmaakt. Ik probeer nu gewoon verder te gaan in wat ik graag doe. Mensen met interessante opdrachten mogen me natuurlijk altijd contacteren (lacht).”

Toch een beetje stress

Maandagavond 11 juli komt de eerste aflevering waarin Joy op zoek gaat naar de vrijgezel op het scherm. “Ik heb toch een beetje stress. Ik heb zelf nog niks gezien, maar de makers stelden me ondertussen toch enigszins gerust. Ik ben en blijf ook in MLIV gewoon Joy. Volgende week kijk ik samen met familie en vrienden, spannend is het zeker.”

(OV)