Journaliste Elke Pattyn maakt kans op Grote Prijs Jan Wauters

Elke Pattyn, hier samen met VTM-collega Jill Peeters, is een van de tien genomineerden voor de Grote Prijs Jan Wauters. © BELGA
Redactie KW

Samen met negen anderen is de Lendeleedse genomineerd voor de zesde Grote Prijs Jan Wauters, een VRT-taalprijs voor creatief en uitmuntend taalgeruik.

De Grote Prijs Jan Wauters bekroont een Nederlandstalige mediapersoonlijkheid “die excelleert in het gebruik van het Nederlands, en van wie het taalgebruik getuigt van een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit”. Met deze prijs wil de VRT de nagedachtenis aan een van haar grootste taalvirtuozen, sportverslaggever Jan Wauters, levend houden.

Uit tien genomineerden kiest de jury de winnaar voor 2017. Het publiek kan stemmen voor de Publieksprijs Jan Wauters.

De tien kanshebbers:

Elke Pattyn – journaliste bij VTM // Annelies Beck – journaliste bij VRT (Canvas) // Merijn Casteleyn – wielerjournalist bij VTM // Sander De Keere – presentator bij Klara // Ayco Duyster – presentatrice bij Radio 1 // Otto-Jan Ham – presentator bij Canvas en Vier // Aster Nzeyimana – sportjournalist bij Sporza en radiomaker bij MNM // Marc Van de Looverbosch – journalist bij VRT // Peter Van de Veire – presentator bij MNM en Eén // Britt Van Marsenille – presentatrice bij Radio 1 en Eén

https://www.youtube.com/watch?v=hypdQ2azKzk

De jury van de Grote Prijs Jan Wauters wordt voorgezeten door Thérèse Wauters, de weduwe van Jan. De andere juryleden zijn Annie Van Avermaet (voormalig directeur van het Instituut voor Levende Talen, KU Leuven), Leo Hellemans (voormalig gedelegeerd bestuurder VRT), Wim Vanseveren (directeur deBuren), Birgit Van Mol (nieuwsanker VTM), Kristof Demasure (woordvoerder SBS Belgium), An De Moor (Talenbeleidcoördinator Odisee & KU Leuven campus Gent en Brussel) en Ruud Hendrickx (taaladviseur VRT).

Op www.groteprijsjanwauters.be kan worden gestemd voor de Publieksprijs. De stemming wordt afgesloten op dinsdag 21 november om 12.00 uur. De winnaars van de Grote Prijs en de Publieksprijs worden bekendgemaakt op woensdag 22 november tijdens REYERSTaal in De Somer (in de Rector P. De Somer-aula) in Leuven.