Josefien Deloof uit Loppem wint Publieksprijs op finale Humo’s Rock Rally

Redactie KW

De 20-jarige uit Loppem greep net als de Brugse rockband Budget Trash en Monskopoli, de band rond Janne Vanneste, naast een podiumplaats.

Voor de 21ste editie van Vlaanderens belangrijkste rocktalentenjacht schreven zich 825 bands en artiesten in. De jury koos 100 geselecteerden. Na tien preselecties en twee halve finales vond zondag in de Ancienne Belgique in Brussel de finale plaats met tien kandidaten. Daaronder Josefien Deloof uit Loppem en haar band, die vocaalgewijs tussen Selah Sue en Soko zit, de Brugse garagerockjonkies van Budget Trash en het psychedelisch-progressieve rockerige Monskopoli, met als frontdame Janne Vanneste (zus van Brent van Steak Number Eight, dat tien jaar geleden Humo’s Rock Rally won).

Geen van hen haalde een podiumplaats, maar Josefien Deloof was wel de afgetekende winnares van de Publieksprijs. The Calicos uit Antwerpen haalden goud en wisten de jury te bekoren met hun americana. De postpunkers van Lagüna legden beslag op de tweede plaats. Het brons was voor de 18-jarige Emy Kabore.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier