José Decloedt uit Ingelmunster al voor de vijftiende keer naar Werchter

© FODI
Redactie KW

Op donderdagmorgen 3 juli vertrekt José Decloedt (64) samen met nog zeven vrienden voor de vijftiende keer naar het muziekfestival in Werchter.

José zal de editie 2006 niet vlug vergeten. “Ik reed altijd met mijn bestelwagen naar Werchter, want we hadden veel bagage mee. Op de Ring rond Brussel reed ik helaas tegen een voorligger. De motorkap van mijn auto was ingedeukt. Gelukkig kon ik nog verder rijden naar de camping van Werchter. Daar rook ik onverwacht een brandgeur en voor ik het wist vatte mijn auto en het droge gras vuur. De brandweer was vlug ter plaatse. Helaas schoot er niet veel meer over van mijn bestelwagen. We konden wel op tijd de bagage eruit halen.”

Dit jaar gaat José al voor de vijftiende keer naar Werchter. In de voorbije jaren is de groep van in totaal acht mensen ongewijzigd gebleven. “Ieder jaar houden we een voorvergadering”, vervolgt José. “Daar bespreken we wie wat zal meebrengen qua veel drank en voeding. Na onze vijfdaagse – we vertrekken op donderdag, keren pas terug op maandagmiddag – houden we dan later nog een nabespreking bij een van de vrienden thuis mét de vrouwen erbij. Ieder jaar maken we ook elk afzonderlijk een cd met onze top 10 en nog een met onze beste groep. Op die manier hebben we een mooie variatie van muziek voor op de camping.”

(Patrick Depypere-foto FODI)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 27 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier