Joris en Pieter brengen jong Brits talent naar Leffinge

Joris en Pieter zijn klaar op opkomend Brits talent op het Belgische publiek los te laten. (Foto JRO)
Redactie KW

Joris Roobroeck (28) en Pieter Coenen (28) kennen elkaar al 20 jaar via de jeugdbeweging KSA. Gepassioneerd door muziek speuren ze de Britse markt af op zoek naar muzikaal talent. Op donderdag 22 februari wordt het eerste resultaat op het publiek los gelaten.

Joris en Pieter zijn beiden al van jongs af aan door de muziekmicrobe gebeten. Alle twee hebben ze een enorme passie voor muziek. “Het is uit die passie dat dit concept ontstond”, vertelt Joris. “Na het concretiseren van ons idee gingen we langs bij De Zwerver om onze plannen voor te stellen. Al snel bleek dat iedereen er wel voor te vinden was en dat we op de steun en het netwerk van De Zwerver konden rekenen.”

Traditie

De jongens willen in 2018 een vier- tot vijftal optredens van Britse opkomende bands hosten. “Groot-Brittannië is al decennia lang een kweekvijver voor muzikaal talent”, gaat Pieter verder. “Nieuwe muziekstromingen zien er het levenslicht en slaan al snel hun vleugels uit over de hele wereld. Tijdens de gouden jaren 60 was de eerste halte richting werelddominantie België, waar de nieuwste platen zomaar op het strand aanspoelden en gretig werden opgeraapt. Groot-Brittannië was de schepper, België de zendmast.”

Springplank

“Wij vonden het hoog tijd dat deze traditie weer in ere werd gebracht. Met Narrow Seas speuren we de Britse markt af, op zoek naar opkomende acts die op de rand van de doorbraak staan. Het zijn artiesten die binnen een aantal jaar hoofdpodia trotseren op de grootste festivals, maar nu nog worstelen om hun eerste Europese tour op poten te zetten. Wij bieden hen voor één avond onderdak en laten hen spelen voor het kennerspubliek van weleer. De Belgische kust wordt weer de eerste halte, de springplank naar later succes.”

Tweede optreden

De eerste band die op 22 februari optreedt, is Her’s uit Liverpool. De band staat volgens Joris en Pieter voor hun grote doorbraak. “We zijn enorm trots dat de jongens van Her’s toegezegd hebben en dat we ze zo in Leffinge mogen verwelkomen. Het voorprogramma zal verzorgd worden door The Future Dead, een Gentse band. Binnenkort kondigen we al meteen het tweede optreden aan”, aldus beide jongens. (JRO)

Tickets voor het optreden kosten in voorverkoop 6 euro, aan de deur betaal je 8 euro. Het optreden start om 20.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier