Joost Vandecasteele uit Zwevegem op tournee met ‘Geletterde Mensen’

Redactie KW

Op 18 maart start in de Antwerpse Bourlaschouwburg de tweeëndertigste editie van Geletterde Mensen.

Naar goede traditie wordt Geletterde Mensen opnieuw bevolkt door een gouden duo wordaholics: Jeroen Olyslaegers & Joost Vandecasteele. “Twee literaire honden zonder muilkorf”, klinkt het veelbelovend in de perstekst.

Joost Vandecasteele en Jeroen Olyslaegers bespelen vele velden van de letteren. Beide heren schrijven proza, toneel en columns en schuwen het grote woord niet. Genoeg argumenten voor een boeiende en confronterende voorstelling.

Joost Vandecasteele uit Zwevegem (1979) is een stand-up comedian, columnist en schrijver van kortverhalen en romans. In 2008 deed hij mee aan de Casino Comedy Cup. Een jaar later debuteerde hij met de verhalenbundel ‘Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij’. De bundel werd bekroond met de Vlaamse Debuutprijs. In het najaar van 2013 verscheen het veelgeprezen ‘Vel’.

De speelreeks van Geletterde Mensen loopt van half maart tot begin april. Er zijn twee voorstellingen in West-Vlaanderen: op woensdag 19 maart in Stadsschouwburg Brugge en zondag 30 maart in De Grote Post in Oostende.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier