Jongetje van 8 uit Harelbeke is veelgevraagd fotomodel

Redactie KW

Plopsaland voert sinds begin augustus promotie op kusttrams. Op één ervan prijkt de foto van Jona Coigné, die Mayaland aanprijst. De 8-jarige Harelbekenaar is qua modellenwerk niet aan zijn proefstuk toe.

Met deze foto prijkt Jona, hier naast zijn fictieve mama, op de kusttrams. (GF)

De foto’s van Jona dateren wel al van een jaar geleden en dienden ter promotie van Mayaland, dat in november 2013 de deuren opende. “Die foto’s werden al eens gebruikt voor de opening van Mayaland, maar worden nu blijkbaar opnieuw gebruikt”, zegt mama Caroline Denoulet. “Over die zaken worden wij echter nooit geconsulteerd. Ik schrok me rot toen ik vernam dat Jona nu op die kusttram te zien is. Maar we hebben indertijd een document moeten ondertekenen dat Plopsaland alle rechten op die foto’s heeft en deze voor alle doeleinden gebruikt kunnen worden. Het gaat uiteindelijk zelfs vrij ver. Foto’s van Jona vind je tegenwoordig terug op vele zaken die aan Plopsaland gelinkt worden: folders, memoriespelletjes, puzzels, affiches, plakboeken…”

Jongetje van 8 uit Harelbeke is veelgevraagd fotomodel

Zijn allereerste ‘opdracht’, voor speelgoedmerk Smartmax. Jona was nog piepjong, toen. (GF)

Over Londen naar Milaan: net niet

Ondertussen neemt het lijstje firma’s en merken waarvoor Jona al poseerde indrukwekkende vormen aan: diverse kledingwinkels en warenhuisketens doen op hem een beroep en hij poseert ook voor speelgoedfabrikanten, kapsalons… Hij was ook al te zien in tv-commercials voor bijvoorbeeld C&A. Zijn grootste campagne tot nog toe was voor Volkswagen, toen foto’s van hem op een mega-affiche in België en Luxemburg te zien waren.

Jongetje van 8 uit Harelbeke is veelgevraagd fotomodel

Jona Coigné, hier op de rug van zijn zus Stefanie, heeft ondertussen al een pak ervaring in de modellenwereld. Hij wordt geflankeerd door zijn ouders Caroline Denoulet en Christophe Coigné. (Foto LLV)

“Het gebeurt geregeld dat ik opdrachten moet weigeren”, aldus Caroline. “Twee jaar geleden kreeg hij ook de kans om een fotoshoot te doen in Milaan voor een uurwerkenmerk. De fotosessie zou in de grote vakantie plaatsvinden, dus dat was geen probleem. Maar medio juni moest hij wel ter voorbereiding een week naar Londen. Weer net in zijn examenperiode. Dat kon ik niet toelaten. Met spijt in het hart, want het had voor Jona een unieke ervaring kunnen zijn.”

(CD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities Kortrijks Handelsblad en Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier