Jonge Bruggeling bij finalisten voor jazztalentenjacht Storm

Redactie KW

Jazzfestival Storm!, dat van 6 tot 28 februari plaatsvindt in Oostende, heeft de namen van de drie finalisten bekendgemaakt voor de talentenjacht die aan het festival gekoppeld is. Daarbij zit ook Schntzl, het project van de 17-jarige Bruggeling Hendrik Lasure.

In het kader van het jazzfestival organiseren Vrijstaat O., JazzLab Series, De Werf en Muziekmozaïek de tweede editie van STORM! contest, een wedstrijd voor jong jazztalent. Uit de vele demo’s selecteerde een professionele jury 3 groepen die tijdens de finale (Vrijstaat O., vrijdag 13 februari 20 uur) zullen uitmaken wie de laureaat wordt en zich de opvolger mag noemen van Nordmann.

Naast het Joachim Caffonnette Quintet, rond een Brusselse pianist, en John Ghost van Jo De Geest, is de derde finalist Schntzl van de 17-jarige Bruggeling Hendrik Lasure. De organisatie omschrijft hem ‘nu al als een ‘rising star’. Schntzl is zijn duo met drummer Casper Van de Velde. Ze brengen eigen werk, waarbij vrije geïmproviseerde delen afgewisseld worden met strikte compositie.

De winnaar wordt op de avond zelf bekendgemaakt. Een professionele jury beslist wie dat wordt.

(FJA)