Johan Bonte wint Lendeleedse Cultuurtrofee 2015

Redactie KW

Vrijdagavond werd de Cultuurtrofee 2015 van Lendelede uitgereikt aan de Kuurnse Sentenaar Johan Bonte, die al 38 keer regisseerde bij toneelgroep Kohané.

Johan Bonte (53) is afkomstig van Lendelede, maar woont nu in Sint-Katrien, grondgebied Kuurne. Hij is sinds 1983 bij Toneelgroep Kohané, waar hij evenveel keer op de planken stond als hij ervoor regisseerde. Samen met Bastian Piepers is hij de oprichter en de bezieler van Studio Kohané, een jongerengroep die al zes producties achter de rug heeft.

“Johan is ook in Sente actief op cultureel vlak en startte daar eenzelfde project als Studio Kohané bij Toneelgroep ‘Triene Wup'”, zegt Yvon Syx, voorzitter van de Adviesraad voor Cultuur. “Met Kohané en het Davidsfonds zorgde hij al verschillende keren voor ‘Apoezietief’, waarbij vooral jongeren een podium krijgen. Hij presenteerde in 2011, 2012 en 2014 de concerten ‘Lendelede Klassiek’. Johan regisseert trouwens niet alleen in Lendelede en Sente, maar ook bij verschillende toneelverenigingen in West-Vlaanderen en maakt Lendelede ver buiten haar grenzen bekend.”

(IB – Foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier