Jo Vally kleurt Torhoutse woensdagmarkt

© Johan Sabbe
Redactie KW

Bezoek met een hoog showbizzgehalte vanmorgen op de Torhoutse woensdagmarkt. De Vlaamse zanger Jo Vally kwam er zijn nieuwe cd promoten. En wie hem kocht, kreeg een glaasje cava aangeboden.

De nieuwe cd heet ‘Op het lijf geschreven’ en staat boordevol typische Vally-nummers. De zanger nam tijdens de Torhoutse markt ruim de tijd om zijn fans te begroeten. Hij ging op de foto met hen en deelde handtekeningen uit. Maar zingen deed hij niet.

Marktbezoek promoten

De organisatie gebeurde door het marktcomité met David Depuydt als marktleider. “We zijn blij dat de zanger dit voor ons wilde doen”, zegt hij. “Hij toonde zich heel sympathiek in de omgang met de marktkramers, hun klanten, zijn fans en de toevallige voorbijgangers. We moeten ons best doen om de woensdagmarkt op peil te houden, want niemand kan er omheen : overal in het land hebben de markten het moeilijk. We merken al een tijdje dat het aantal mensen dat naar de markt komt op z’n zachtst gezegd niet toeneemt. Het is kalmer dan gewoonlijk. Acties zoals de signeersessie door Jo Vally zijn middelen om wat meer volk te lokken. We hebben in het verleden geregeld initiatieven genomen ten voordele van de woensdagmarkt, onder andere door de trouw van de bezoekers met mooie prijzen te belonen. We zijn overigens van plan om in september een Dag van de markt te organiseren.”

Fans in de wolken

De fans van de 56-jarige Jo Vally waren alvast in de wolken. “Hij ziet er nog altijd even jong uit”, klonk het in koor. “En zo vriendelijk ! Dat we bij de aankoop van zijn cd een glaasje cava kregen, was natuurlijk leuk meegenomen. We wisten op voorhand dat hij niet zou zingen, dus zijn we daarin niet teleurgesteld. Hem van zo dichtbij zien en kunnen ontmoeten, was op zich al heel leuk.”

In de jaren zeventig zette Jo Vally zijn eerste bescheiden stappen in de muziekwereld. Zijn carrière wou echter niet vlotten, totdat in 1989 het nummer Neem m’n hart voor de grote doorbraak zorgde. Na de magere jaren tachtig kondigden de jaren negentig zich rooskleurig aan voor talent van eigen bodem, mede dankzij het VTM-programma Tien om te Zien. Jo Vally scoorde nu de ene hit na de andere. Ook de voorbije moeilijkere jaren wist hij zich in de showbizz te handhaven. Hij is een vaste waarde onder de Vlaamse zangers geworden.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier